AKADEMİK KADROMUZUN SİMÜLASYON EĞİTİMİ
 AKADEMİK KADROMUZUN SİMÜLASYON EĞİTİMİ
     Fakültemiz öğretim üyeleri, üniversitemizde düzenlenen “Simülasyon Eğitici Eğitimi Programı”na katıldılar. Eğitim, üniversitemiz Görükle Kampüsü içerisinde bulunan İyi Hekimlik Uygulamaları ve Simülasyon Merkezi’nde (USİM), eğitim sorumlusu Dr. Okan AYDIN ve ekibi tarafından gerçekleştirildi.
 
    Eğitime, simüle edilmesi planlanan yabancı cisim aspirasyonu ve anafilaktik şok senaryolarının belirlenmesiyle başlandı. Simülasyon planlaması, oluşturulması ve yorumlanması konusunda önce teorik eğitim alan öğretim üyeleri, sonrasında iki gruba ayrılarak bu gibi durumlarla karşılaşıldığında hastaya yapılacak müdahaleleri simüle ettiler.
 
    Rutin diş hekimliği uygulamalarında sıklıkla görülebilen bu tür komplikasyonların bu merkezde birebir simüle edilmesi, fakültemiz öğretim üyeleri tarafından memnuniyetle karşılandı. Dr. Okan AYDIN; Diş Hekimliği Fakültesi öğretim üyeleri ile çalışmaktan mutlu olduklarını, USİM’de diş hekimliği biriminin oluşturulması amacıyla çalıştıklarını ve bu sayede simülasyon eğitiminin lisans öğrencilerine de verilmesi için fakültemiz öğretim üyeleri ile temasta olacaklarını dile getirdi.
 
     Başta fakülte dekanımız Prof. Dr. Halil SAĞLAM olmak üzere tüm öğretim üyelerimiz verilen eğitim için memnuniyetlerini dile getirerek USİM ekibine teşekkürlerini sundular.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Güncel Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [14-Oca-2021]

Haber Görüntüleme : [1.474]