RUMELİSİAD ZİYARETİ
 RUMELİSİAD ZİYARETİ

          Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Halil SAĞLAM ve Translasyonel Diş Hekimliği Araştırma Kurulu Başkanı Doç. Dr. Çiğdem ELBEK ÇUBUKÇU, RUMELİSİAD Vakfı'nı ziyaret etti. Yapılan ziyaret esnasında Vakıf Başkanı Taner BOLCAN ve Dönem Başkanı Ömer KUMOVA ile yapılan görüşmelerde Üniversite-Sanayi işbirliğini artırmak ve yenilikçi (inovatif) ürünlere dönüşecek projeler geliştirmek amacıyla Diş Hekimliği alanında faaliyet gösteren firmaların AR-GE deparmanlarının ziyaret edilerek birlikte eylem planları oluşturulması hususunda fikir birliğine varıldı. Bu bağlamda akademisyenlerimizin yapacağı ilk ziyaretin ERMAKSAN'a yapılması planlandı. 

          Akademisyenlerin üç temel görevinin olduğunu söyleyen Prof. Dr. Halil SAĞLAM, “Bu görevlerden birincisinin alanında nitelikli hizmet, ikincisinin eğitim öğretim faaliyetleri ve son olarak da ihtiyaç duyulan alanlarda ürüne dönüşebilecek nitelikli araştırmalar (AR-GE) yapmak olduğunu ve bir sanayi kenti olan Bursa'nın buna çok elverişli olduğunu dile getirdi.  

          Yapılan ziyeretten son derece memnuniyet duyduklarını ifade eden RUMELİSİAD Vakfı Başkanı Taner BOLCAN ve Dönem Başkanı Ömer KUMOVA, Fakültemiz ve vakıfa üye sanayi firmaları ile işbirliğini teşvik noktasında kararlı olduklarını ve bu yakınlaşmayı artırmaya istekli olduklarını ifade ettiler.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Güncel Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [12-Ağu-2020]

Haber Görüntüleme : [1.589]