Yapay Zeka Eğitim Seferberliği!
 Yapay Zeka Eğitim Seferberliği!

Nilüfer Belediyesi İnovasyon Merkezi, Global AI Hub Türkiye işbirliği ve Bursa Uludağ Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi desteğiyle “Yapay Zeka Eğitim Seferberliği” başlattı. Projeyle katılımcıların yapay zeka, robotik, kodlama konularında hem teknik hem teknik olmayan eğitimlere ücretsiz olarak erişimi sağlanacak.

Ağustos ayı eğitim takvimi:

Bursa Nilüfer Belediyesi tarafından toplumsal, kültürel, ekonomik ve çevresel sorunlara, katılımcılıkla, yenilikçi çözümler üretip, bunları hayata geçirmek amacıyla Strateji Geliştirme Müdürlüğü bünyesinde kurulan Nilüfer İnovasyon Merkezi, çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Toplumda yenilikçilik ve sosyal inovasyon algısının yükseltilmesine yönelik faaliyetlerine devam eden Nilüfer İnovasyon Merkezi, İsviçre merkezli yapay zekâ platformu olan Global AI Hub işbirliği ve Bursa Uludağ Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) desteğiyle “Yapay Zekâ Eğitim Seferberliği” başlattı. Nilüfer’de yaşayan vatandaşların “Yapay Zekâ Okuryazarlığı” oranının artırılmasının hedeflendiği uygulamayla, katılımcıların “Yapay Zekâ, Robotik, Kodlama” konularında farkındalığı artırılarak hem teknik hem teknik olmayan eğitimlere ücretsiz olarak erişmesi sağlanacak

Program kapsamında düzenlenecek tüm eğitimlere, webinar, seminer ve etkinliklere bu sayfa üzerinden ulaşabilirsiniz. Tek yapmanız gereken sayfasında yer alan ve katılmak istediğiniz eğitime tıklamanız ardından açılacak olan sayfada sağdaki “Take this course” butonuna tıklayıp üyeliğinizi oluşturmanız. Daha sonrasında kayıt olduğunuz mail hesabına gelen aktivasyon maili ile hesabınızı aktive ederek eğitimlere ücretsiz katılabilir ve sertifikanızı alabilirsiniz.

Ağustos Webinarı – Konu: Genel Yapay Zekâ Tanımı

23.08.2021, saat 14.00

Yapay Zeka teknolojileri, dünyamızı inanılmaz bir hızla fethediyor ve temelden değiştiriyor. Gün geçtikçe ekonomimiz, toplumumuz ve hayatımızdaki diğer tüm yönler üzerinde giderek daha fazla önemli bir etkiye sahip oluyor.

Sesli asistanlardan sohbet robotlarına, otonom araçlardan insansı robotlara tüm bu teknolojiler verimliliği ve yaşam kalitesini artırmak için yeni fırsatlar sunuyor. Bu nedenle, hepimiz bu yeni fırsatlardan en iyi şekilde nasıl yararlandığımızı ve aynı zamanda AI ile ilgili olan tuzaklar, riskler ve tehditlerden nasıl kaçınılması gerektiğini öğrenmeliyiz.

Bursa Nilüfer Belediyesi İnovasyon Merkezi ve Global AI Hub işbirliğinde başlatılan eğitim seferberliği bünyesinde gerçekleştirilecek olan bu webinarda da bu konular üzerinde durulacak ve bu eğitim seferberliği kapsamındaki fırsatlar paylaşılacak.

 

Eylül Webinarı – Konu: Yapay Zekâ Alanında Kadınların ve Çeşitliliğin Önemi

13.09.2021, saat 14.00

Dünya Ekonomik Forumu tarafından yapılan 2019 araştırmasına göre dünyada, küresel olarak yapay zekâ (AI) profesyonellerinin yalnızca % 22’si kadınlardan oluşmaktadır. Yapay zekanın geliştirilmesinde ve yayılmasında, kadınların ve farklı zihniyetlerin daha iyi temsili, cinsiyet kalıp yargılarını ve bunların yol açtığı olumsuz sonuçları azaltacağı düşünülmektedir. Kadınların yapay zekâ alanındaki temsiliyetine gereken önemin verilmemesi halinde, 2022’ye kadar AI projelerinin % 85'inin önyargı nedeniyle hatalı sonuçlar vereceği öngörülmektedir.

Ancak AI sektöründe cinsiyet katılımını ve çeşitliliği nasıl sağlayabiliriz? Günümüzde kadınların ve kızların dijital teknolojiyi temel amaçlar için nasıl kullanacaklarını bilme olasılıkları erkeklerden yüzde 25 daha az, bilgisayarları nasıl programlayacaklarını bilme olasılıkları 4 kat ve teknoloji patent başvurusu yapma olasılıkları 13 kat daha azdır. Ayrıca, teknoloji şirketlerinde liderlik pozisyonlarında bulunma oranları daha düşüktür ve AI sektöründeki uzmanlar için yapılan çevrim içi aramalarda büyük ölçüde yetersiz temsil edilmektedirler.

Bursa Nilüfer Belediyesi İnovasyon Merkezi ve Global AI Hub işbirliğinde başlatılan eğitim seferberliği bünyesinde gerçekleştirilecek olan bu webinarda da bu konular üzerinde durulacak ve bu eğitim seferberliği kapsamındaki fırsatlar paylaşılacak.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Güncel Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [13-Ağu-2021]

Haber Görüntüleme : [1.621]