1.Ulusal Biyosistem Mühendisliği Kongresinde Öğrenci Oturumu yapıldı

1.Ulusal Biyosistem Mühendisliği Kongresinde 9 Haziran 2015 günü Öğrenci Oturumu yapıldı. Bu oturum  başta Tarım Reformu Genel Müdürü olmak üzere Kamu Kuruluşları yetkilileri, ülke genelindeki Biyosistem Mühendisliği hocaları, özel şirket temsilcileri ve tüm Biyosistem Mühendisliği öğrencileri  ve mezunlarının  katılımları ile gerçekleştirildi..

Oturum başkanlığını Prof. Dr. İsmet ARICI ‘nın yaptığı, Uludağ Üniversitesi Biyosistem Mühendisliği Öğrenci Topluluğu Başkanı ve Öğrenci Temsilcisi , Uludağ Üniversitesi Biyosistem Mühendisliği Bölümü mezunları ve Yüksek Lisans Öğrencilerinin katılımıyla gerçekleştirilen öğrenci kongresinde Biyosistem Mühendisliği öğrencileri fikir ve düşüncelerini paylaştılar.

Biyosistem Mühendisliği Öğrenci Topluluğu Başkanı ve Öğrenci Temsilcisi Bilal Ölmez;

Biyosistem mühendisliği adına neler yapabiliriz, Bölümümüzü nasıl daha iyi tanıtabiliriz, Öğrenciler olarak beklentilerin isteklerin neler olduğu ve ilerisi için ne gibi adımların atılması gerektigi ile ilgili konuları dile getirerek bu konularda ki düşüncüleri dile getirmiştir.

Türkiye’de öncülüğünü Uludağ Üniversitesinin yaptığı, Avrupa’da ve Dünya’da kabul gören tanınan bir bölümün gereken ilgiyi ve desteği görmesi gerektiğini bunun içinde herkesin üzerine düşen görevi yapması gerektiğini belirtmiştir.

Bugün gelmiş olduğumuz noktada müdüründen memuruna kadar herkesin Biyosistem Mühendisliği bölümünü tanıması, devlet nezlinde gerekli kadroların arttırılarak açılması ve öğrencilerin sektörde söz sahibi olabilmeleri için girişimlerin arttırılması bizleri mutlu edecektir.

Öğrenci Topluluğu olarak ellerinden geleni yaparak yıl içerisinde gerek sosyal amaçlı gerek ise eğitim amaçlı faaliyet ve girişimlerin yapıldıgını ve bunların olumlu anlamda geri dönüşümlerinin olduğunu ve bundan sonrada bunların üzerine katarak devam edeceklerini belirtmiştir.

Yaptığımız ve yapmakta oldugumuz projeler, girişimler ne yazık ki tek taraflı yeterli olmamakla birlikte istenilen noktaya bizleri ulaştıramamaktadır. Bizlere göre herkesin elini taşın altına koyup değişim için gerekli adımları atması gerektigini söyleyen Bilal Ölmez, bundan sonrası için tek temennilerinin bu kongrenin kendileri için bir milad olacagını ve seslerini bu kongre aracılığıyla herkese duyurmak istediklerini belirtmiştir.

Anasayfaya Dön Güncel Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [26-Ara-2016]