Laboratuar Olanakları

HAYVAN YETİŞTİRME LABORATUARI

Zootekni Bölümü lisans öğrencilerinin derslerinin laboratuvar uygulamaları yapılmakta olup, laboratuvarda çiftlik hayvanları yetiştiriciliğinde yönetsel uygulamalarda kullanılan araç gereçler (sperm alma, sünger uygulama, tohumlama, numaralama, boynuz köreltme, tırnak bakımı, kastrasyon vb.), süt analiz cihazı ve bir adet mikroskop bulunmaktadır.


YEMLER BİLGİSİ ve YEM MİKROBİYOLOJİSİ LABORATUARI

Zootekni Bölümünde yemlerin besleme değerleri ile mikrobiyolojik özelliklerinin incelenmesi ve sindirilebilirliklerini saptanması için 2 adet laboratuvar bulunmaktadır. Bu laboratuvarlardan biri öğrenci uygulama alanı olarak da değerlendirilmektedir. Laboratuvarlarımızda başta uygulama ve araştırma olmak üzere, çeşitli kurum ve kuruluşlardan gelen talepler doğrultusunda analizlerde yapılmaktadır.


GENETİK VARYASYON LABORATUARI

Zootekni Bölümü Genetik Varyasyon Laboratuarı'nda, çeşitli çiftlik hayvanlarında ırklardan elde edilen DNA örneklerinde hastalık ve verimlerle ilişkili çeşitli mutasyonlar çeşitli moleküler genetik yöntemlerle belirlenebilmekte, ayrıca moleküler genetik yöntemler kullanılarak ırklar arasındaki genetik çeşitlilik hesaplama çalışmaları gerçekleştirilmektedir.


KÜMES KANATLILARI VE ARICILIK LABORATUARI

Zootekni Bölümü lisans öğrencilerinin derslerinin laboratuvar uygulamaları yapılmakta olup, laboratuvarda arı ve kümes kanatlılarının yetiştiriciliğinde kullanılan araç gereçler, yumurta iç ve dış kalitesini belirlemekte kullanılan tartım ve ölçüm aletleri bulunmaktadır.

 

Anasayfaya Dön

İçerik Oluşturma Tarihi : [07-Eki-2019 20:35]

İçerik Son Değişiklik Tarihi : [(Veri Yok)]

İçerik Görüntüleme : [3.556]