BİYOMETRİ VE GENETİK ANABİLİM DALI
Biyometri ve Genetik Bölümü Zootekni Bölümü öğrencilerinin lisans ve lisans üstü eğitimlerine istatistik, Araştırma ve Deneme Tekniği, moleküler ve kantitatif genetik ve hayvan genetiğiyle ilgili gelişmekte olan alanlarda dersler düzenleyerek ve bunları uygulayarak katkıda bulunmaktadır.
Bu eğitsel etkinliklerin yanında bölümün başka bir amacı da hayvan genetiği ve ıslahıyla ilgili bilimsel araştırmalar yapmaktır. Biyometri ve Genetik A.B.D’nın Etkinlikleri şu konularda yoğunlaşmıştır;
  • Çiftlik hayvanlarında biyokimyasal polimorfizm,
  • Kan ve süt proteinleri polimorfizmleri ile bunların çiftlik hayvanlarındaki ekonomik özelliklerle olan ilişkileri,
  • Moleküler genetik teknikleri kullanılarak çeşitli DNA polimorfizmlerin belirlenmesi ve Genetik polimorfizmin hayvan ıslahında kullanılması.
  • Anabilim Dalı’nın temel amacı; yemler ve hayvan besleme alanındaki teorik ve uygulamalı derslerle lisans ve lisans üstü öğrencilerin eğitimine katkıda bulunmaktır.
  • Yukarıda belirtilen eğitsel etkinliklerin yanı sıra yurt düzeyinde özellikle hayvan besleme ve hayvansal üretimde karşılaşılan sorunları çözmeyi ve hayvan besleme alanında ulusal ve evrensel düzeyde bilgi birikimine katkı sağlamayı amaçlayan araştırma projeleri düzenlemeyi amaçlamaktadır.

Anasayfaya Dön

İçerik Oluşturma Tarihi : [07-Eki-2019 20:35]

İçerik Son Değişiklik Tarihi : [(Veri Yok)]

İçerik Görüntüleme : [3.489]