Öğrenciler için Türkiye İş Kurumu Staj Portalı

Staj Portalı; lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencilerinin özel sektör işyerlerinde durumlarına uygun açık staj pozisyonlarını görmeleri ve işverenlerin de talep ettikleri staj pozisyonlarında aradıkları nitelikteki stajyer adaylarının firmalarında staj yapma imkanı sağlayan tamamen ücretsiz bir platformdur.

Gönüllü veya zorunlu staj yapmak isteyen öğrencilerin öncelikle bu sistemden yararlanabilmeleri için İŞKUR'a kayıtlı olmaları gerekir.

Sonrasında stajyer adayı, sistem üzerinden tüm ilanları görerek niteliklerine uygun olan ilanlara başvuru yapabilmektedir. Sistem üzerinden karşılıklı irtibat kurabileceklerdir.

Türkiye genelinde İl Müdürlükleri ve Hizmet Merkezlerinde açılan staj portalı uygulamasına giriş yapılabilmesi, kuruma kayıtlı işverenlerden staj ilanlarının alınabilmesi, öğrencilerin bu ilanları görüntüleyebilmesi ve ilana başvuru yapabilmesi için https://staj.iskur.gov.tr uzantısını kullanmaları gerekmektedir.

Türkiye İş Kurumu Staj Portalı broşürü için tıklayınız.

Haber Tarihi : [03-Mar-2022]

Haber Görüntüleme : [2.104]