Ziraat Fakültesinde Tarla Günü

Fakültemiz Tarımsal Uygulama ve Araştırma Merkezinde buğday tarımı yapan üreticilerimize sertifikalı, hastalıklara dayanıklı, yüksek verimli ve kaliteli yeni ve yerli çeşitlerin tanıtılması amacıyla 26.06.2019 Çarşamba günü Bursa Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi, Bursa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Sakarya Mısır Araştırma Enstitü Müdürlüğü ve Nilüfer Ziraat Odası paydaşlığında yapılan demostrasyon çalışmasının ardından  “Tarla Günü” etkinliği düzenlenmiştir. Demonstrasyonda, Bursa il şartlarına uyum sağlayan yeni buğday çeşitlerinin ekiminin yaygınlaştırılması ile birim alandan alınan verim ve ürün kalitesinde artış elde etmek için üretici şartlarında Nusrat, Acar, Altuğ ve Alada buğday çeşitlerinin tanıtımı yapılmıştır.

Etkinliğe Bursa Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi, Bursa İl Tarım Ve Orman Müdürlüğü Sakarya Mısır Araştırma Enstitü Müdürlüğü, Nilüfer İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, Ziraat Mühendisleri Odası Bursa Şubesi ve Nilüfer Ziraat Odasından yöneticileri ve çalışanları ile Öğretim Üyelerimiz ve üreticiler katılmıştır.

Haber Tarihi : [01-Tem-2019]

Haber Görüntüleme : [1.153]