En Başarılı Fakülte Ziraat Fakültesi
 En Başarılı Fakülte Ziraat Fakültesi

En başarılı fakülte Ziraat Fakültesi

 

Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi, akademisyenlerin 2016 yılı bilimsel çalışmalarına göre en başarılı fakülte seçildi.

Uludağ Üniversitesi Rektörlüğü, ulusal ve uluslararası üniversite sıralama sistemlerinde yer alan sorulardan derleyerek oluşturduğu “online akademik performans değerlendirme ölçümü” ile akademisyenlerin 2016 yılı performanslarını değerlendirerek ödüllendirdi.

Mete Cengiz Kültür Merkezi’nde yapılan törende, akademisyenler ödüllerini Rektör Prof. Dr. Yusuf Ulcay’dan aldı. Törende konuşan Rektör Prof. Dr. Yusuf Ulcay, 2016 yılı değerlendirmesine katılımın yüzde 75 olduğunu belirterek, “Birkaç hafta içinde 2017 yılı akademik performans değerlendirmesine başlıyoruz. Daha doğru bir başarı değerlendirmesi için sizlerden yüzde 100 katılım bekliyoruz” dedi.

 

ÖDÜLLER

Törende daha sonra, en çok bilimsel çalışma yapan akademisyen, bölüm ve fakültelere ödülleri verildi. Buna göre, en çok bilimsel çalışma puanını Ziraat Fakültesi aldı. Ayrıca, 14 bölümün birincileriyle en fazla puan alan 66 akademisyene ödül ve plaketleri verildi.

Online akademik performans değerlendirme ölçümü verilerince yapılan puanlamalar sonucunda, bölümünde birinci olan akademisyenlere ulusal veya uluslararası kongre katılım desteği; fakülte içerisinde en yüksek puanı alan bölümlere puanlarına bağlı olarak belli miktarda alt yapı projesi; en başarılı bulunan Ziraat Fakültesi’ne de 300.000 TL alt yapı projesi desteği sağlanacak.

Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Uğur Bilgili de, “en başarılı fakülte” ödülünü aldıktan sonra yaptığı konuşmada, bu ödülün fakültede görev yapan tüm işçiler, memurlar ve akademisyenlerle elbirliği sonucu alındığını söyleyerek hepsine teşekkür etti.

ZİRAAT FAKÜLTESİ

 ÖDÜL ALANLAR

Bahçe Bitkileri

Ahmet İPEK

Gıda Mühendisliği

Ozan GÜRBÜZ

Toprak Bilimi ve Bitki Besleme

Murat Ali TURAN

Biyosistem Mühendisliği

İlknur ALİBAŞ

Tarım Ekonomisi

Serkan GÜRLÜK

Zootekni

Önder CANBOLAT

Peyzaj Mimarlığı

Aysun ÇELİK

Tarla Bitkileri

Mehmet SİNCİK

Bitki Koruma

Nabi Alper KUMRAL

 

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Güncel Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [31-Oca-2018]

Haber Görüntüleme : [1.337]