Prof. Dr. Eşref IŞIK vefat etti

Haber Tarihi : 28-04-2017

Uludağ Üniversitesi

Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Biyosistem Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Eşref Işık 26 Nisan 2017 Çarşamba günü vefat etti.

Yaklaşık 10 gün önce geçirdiği by-pass ameliyatı sonrası istenmeyen gelişmeler sonrası tekrar hastaneye yatırılan Prof. Dr. Işık, yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Prof. Dr. Işık için 27 Nisan Perşembe günü Ziraat Fakültesi bahçesinde tören yapıldı. Törene, Rektör Prof. Dr. Yusuf Ulcay, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Uğur Bilgili, öğretim üyeleri, personel, öğrenciler, Eşref Işık’ın eşi Hülya Hanım, kızları Seda ve Ranâ ile yakın akrabaları katıldı.

Yapılan konuşmaların ardından Prof. Dr. Eşref Işık, Kampüs Camii’nde kılınan cenaze namazından sonra Hamitler Mezarlığı’nda toprağa verildi.

ÖZGEÇMİŞ

Ziraat Fakültesi Biyosistem Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Eşref Işık, 1964 yılında Ankara’da dünyaya geldi.

İlk, orta ve lise eğitimini Ankara’da tamamlayan Işık, 1986 yılında Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi’nden mezun oldu.

1987 yılında Uludağ Üniversitesi’nde lisansüstü eğitimine başlayan ve aynı yıl araştırma görevlisi olarak atanan Işık, 2015 yılında da profesör oldu.

Yürütücülüğünü yaptığı çok sayıda proje, ulusal ve uluslararası dergilerde yayınlanmış onlarca makalesi ve kitapları bulunan Eşref Işık, evli ve iki çocuk babasıydı. Işık, bir ay önce de annesini kaybetmişti.

Anasayfaya Dön Güncel Duyurular

İçerik Ekleme Tarihi : [02-May-2017]