Anasayfa İç kontrol sistemi İdari teşkilat yapısı Organizasyon yapısı Birim görev tanımları Eylem planı çalışma grubu Personel veri giriş yetki listesi
BİRİM : Dekan Yardımcılığı
BAĞLI OLDUĞU BİRİM : Dekan
GÖREVİN KISA TANIMI : Fakültenin Özgörev ve Uzgörü doğrultusunda Eğitim-Öğretim faaliyetleri, idari ve mali işleri ile ilgili işlerin yürütülmesi ve denetlemesinde Dekana Yardımcı olmak ve sonuçları hakkında Dekana bilgi vermek.
GÖREV VE SORUMLULUKLAR :
· Birimin tüm sevk ve idaresinde Dekan’a birinci derecede yardımcı olur,
· Fakültenin Eğitim-Öğretim faaliyetlerini organize etmek,
· Dekanın görevi başında bulunmadığı zamanlarda hem sevk ve idare hem de harcama konusunda tam yetki sahibi,
· Dekan Yardımcısı, Dekan ve Rektöre karşı sorumludur,
· Öğrencilerle görüşmeler yapmak,
· Dekanın bulunmadığı zamanlarda Fakülte Akademik Kurul, Fakülte Kurulu ve Fakülte Yönetim Kurulu gibi Kurullara başkanlık etmek,
· Akademik ve İdari Personelin atama, kadro, izin, rapor ve diğer özlük haklarını takip etmek, bu konuda personelin isteklerini dinlemek,
· İdari Personelin görev ve sorumluluklarının belirlenmesini sağlamak,
· Faaliyet raporu, stratejik plan, iç kontrol standartları uyum eylem planı ve denetim raporunu hazırlamak,
· Satın alma ve ihalelerle ilgili çalışmaları denetlemek ve sonuçlandırmak,
· Yatay Geçiş, Dikey Geçiş, yabancı öğrenci kabulü ile ilgili çalışma takibinin yapılması,
· Öğrencilerin ders uyumu ve muafiyeti ile ilgili komisyonlara başkanlık etmek,
· Eğitim-Öğretim ile ilgili işleri denetlemek,
· Öğrenci sorunlarının Dekan adına dinlemek ve çözüme kavuşturmak,
· Öğrenci staj talepleri incelemek,
· Ders planları, dersliklerin dağılımı, sınav programları ile ilgili çalışmaları planlamak,
· Sınavların zamanında yapılmasını, dersliklerin etkin bir şekilde kullanılmasını sağlamak,
· Öğrenci sayılarını, başarı durumunu izlemek ve istatistiklerini tutmak,
· Erasmus, Farabi programlarından yararlanmak isteyen öğrencilere yardımcı olmak bölümlerde koordinasyonu sağlamak,
· Hayvan Sağlığı ve Hayvansal Üretim Araştırma ve Uygulama Merkezi (Çiftlik)’ndeki birimlerin faaliyetlerin düzenlemek ve kontrol etmek,
· Hayvan Sağlığı Araştırma ve Uygulama Merkezi (Hayvan Hastanesi)’ndeki işleyişin takibini yapmak, gerekli olan durumlarda müdahale etmek.
DİĞER BİRİMLERLE İLİŞKİSİ : Tüm birimler