Çevrimiçi Türkçe

FOR ENGLISH PAGE ULUTÖMER Distance Education Program (ULUZEP) Begins

 

ULUTÖMER UZAKTAN TÜRKÇE ÖĞRETİM PROGRAMI

UYARI! MERKEZİMİZDE BİR SÜRELİĞİNE ÇEVİRİMİÇİ EĞİTİM YAPILMAMAKTADIR.

 

Bu eğitim programına katılmak isteyenler, yaş sınırı olmaksızın, ULUTÖMER’e kayıt yaptırabilirler.   ULUTÖMER Uzaktan Türkçe Öğretim Programı, teknolojinin sunduğu imkânlardan yararlanmak amacıyla Türkiye’de veya başka bir ülkede yaşayıp yabancı dil olarak Türkçeyi öğrenmek isteyen veya zorunda olan, çeşitli sebeplerle yüz yüze eğitime katılamayan herkese açıktır.

 

Kayıt:

 

 

Kur ücretinin aşağıda belirtilen ULUTÖMER banka hesaplarına yatırıldığını gösteren “Banka Dekontu” “Pasaport Fotokopisi” ve  “Whatsapp Numarası ile Adres Bilgisini”  ulutomerogis@uludag.edu.tr e-posta adresine Kurs Başlamadan En Geç 2 gün önce gönderilmesi gerekmektedir. (Transfer ücreti vs. kursiyere aittir.) 

 

"Bursa Uludağ Üniversitesi Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi Döner Sermaye" hesaplardan birine yatıracaktır.
Halkbank Uludağ Üniversitesi Şubesi  

             IBAN NO: TR04 0001 2001 3290 0006 0001 07 TL

ÖNEMLİ NOT!! YÜZ YÜZE EĞİTİME KAYIT OLMAK İÇİN; ONLİNE ÖDEME YAPTIKTAN SONRA (PASAPORT FOTOKOPİSİ, 1 ADET FOTOĞRAF VE ÖDEME YAPTIĞINIZA DAİR BANKA DEKONTU) İLE BİRLİKTE ŞAHSEN ULUTÖMER’e GELMENİZ VE KAYIT FORMUNU DOLDURMANIZ GEREKMEKTEDİR.

AKSİ TAKDİRDE KAYDINIZ YAPILMAYACAKTIR. 

ONLINE ÖDEME

https://ulutomer.uludag.edu.tr

Seviye Tespit Sınavı:

Türkçe bilgisi olup ilk seviye olan A1 den başlamak istemeyen adaylar istedikleri takdirde çevrimiçi (online) seviye tespit sınavına tabi tutulurak çıkan sonuca göre bir kura yerleştirilir. Seviye tespit sınavı, her kur başlangıç tarihinden bir önceki Perşembe günü yapılır. Sınav saati Türkiye saatiyle 13.00’te başlar. Bu sınav sonucunda herhangi bir belge verilmemektedir.

Kabul:

  1. Yukarıdaki aşamalardan geçen adaylar ULUTÖMER’in çevrimiçi (online) Türkçe öğretimi derslerine kabul edilir.
  2. Çeşitli sebeplerle öğrenci belgesi almak isteyen kursiyerin, bu belgeyi alabilmesi için (kur süreleri göz önünde bulundurulduğunda) en az üç kura kayıt yaptırması gerekmektedir.
  3. Dersler ve Saatler

  Kur   

Hafta Sayısı

Bir Günlük Ders Saati Sayısı

Bir Ders Saati Süresi

Ders Saati

A1

6

6

40 dak.

180 

A2

6

6

B1

6

6

B2

6

6

C1

6

6

 

  1. Her seviye A1- A2-B1-B2-C1 180 ders saatinden oluşmaktadır.
  2. Dersler hafta içi (Pazartesi-Salı-Çarşamba-Perşembe-Cuma), sabah, öğle ve akşam olmak üzere üç farklı zaman diliminde yapılmaktadır. Eğer öğle ve akşam derslerinde 10 öğrenci kayıt yaptırmamışsa sınıf açılmaz.
  3. Her kurun süresi 6 haftadır, 7. hafta kur sonu sınavı yapılır.
  4. Kursiyerlerin kurlara %80 devam zorunluluğu vardır.

 

A1, A2, B1, B2, C1 KURU İÇİN DERS SAATLERİ

 

Sabah

Öğle

Akşam

   Dersler   

  Başlama  

  Bitiş  

  Başlama  

  Bitiş  

  Başlama  

  Bitiş  

  1.Ders

08.30

09.10

       

  2.Ders

09.20

10.00

       

  3.Ders

10.10

10.50

       

  4.Ders

11.00

11.40

       
5.Ders 11.50 12.30      

 

  6.Ders

12.40

13.20

       

SINAV SİSTEMİ:

  1. Her kur sonunda tüm beceriler (dinleme, okuma, yazma ve konuşma) için çevrimiçi (online) kur sonu sınavı yapılacaktır. Değerlendirme aşağıdaki puanlama sistemine göredir.
  2. Kur sonu sınavında kursiyer dört beceriden ve ödevden başarılı olmak zorundadır aksi takdirde kuru tekrar etmesi gerekecektir. Kur sonu sınavlarında başarılı olanlar bir üst kura geçme hakkına sahiptirler.

  Beceriler  

  Üst Sınır  

  Alt Sınır  

  Dinleme

20

12

  Okuma

20

12

  Yazma

20

12

  Konuşma

20

12

  Ödev

20

12

  TOPLAM

100

60

 

 

EĞİTİM SONUNDA VERİLEN BELGELER

  1. Sertifika: B2 ve C1 kurlarını başarıyla tamamlayan öğrenciler,  sertifika almaya hak kazanır. B2 düzeyi, Türkiye’de üniversitelerin lisans programlarına kayıt yaptırabilmek için yeterlidir.  C1 düzeyi ise Türkiye’de üniversitelerin (Tıp Fakültesi gibi) bazı lisans ve tüm lisansüstü programlarına kayıt yaptırabilmek için yeterlidir.

 

  1. Çevrimiçi eğitim programı sonunda A1, A2 ve B1 seviyesini başarıyla tamamlayan öğrencilere kurlarını tamamladıklarına dair resmî bir belge verilir. A1 ve A2 seviyesinde verilen belge,  kursiyerin Türkçe seviyesini belgelendirilmesi gereken yerlerde geçerlidir. B1 seviyesinde verilen belge ise Türkiye’de bazı üniversitelerin ön lisans programlarına kayıt yaptırabilmek için yeterlidir.

 

ULUZEP'LE İLGİLİ GENEL BİLGİLER

  1. ULUTÖMER Uzaktan Türkçe Öğretim Programı (ULUZEP), Avrupa Dilleri Ortak Çerçeve Programı (ADOÇP) Kriterleri çerçevesinde dikkate alınarak düzenlenmiştir. Dört beceriyi (okuma, dinleme, yazma ve konuşma) esas alan; uzman kadromuzun rehberliğinde, öğrenci merkezli eğitim uygulanmaktadır. Buna göre kurslarımız A1-A2  (Temel Seviye), B1-B2  (Orta Seviye) ve C1 (İleri Seviye) olmak üzere 5 kur hâlinde yapılandırılmıştır.
  2. ULUTÖMER Uzaktan Türkçe Öğretim Programı’na (ULUZEP) kayıt yaptıran kursiyerler dersleri ve etkinlikleri takip edebilmek için kamera, mikrofon, hoparlör veya kulaklık, internet vb. edinmek zorundadır.. Ayrıca derslerde kursiyerlerin kamerasının açık olması, hoparlör veya kulaklığının takılı olması gerekmektedir.
  3. Çevrimiçi dersler, ULUTÖMER yönetiminin izni olmadan kaydedilmez ve başkasıyla paylaşılamaz.
  4. ULUTÖMER Uzaktan Türkçe Öğretim Programı’na (ULUZEP) kayıt yapan bir öğrenci eğitim hakkını başkasına devredemez.
  5. ULUTÖMER Uzaktan Türkçe Öğretim Programı’na (ULUZEP) kesin kayıt yaptıran öğrencinin ücreti, ULUTÖMER’den kaynaklanan bir sorun olmadıkça iade edilmez. ULUTÖMER’den kaynaklanan bir durum olduğunda yönetim kurulu kararıyla ücret iadesi yapılabilir.
  6. ULUTÖMER’de yürütülen iki farklı programdan birine kayıt yaptıran öğrenciler, istediklerinde ve koşullar elverdiği takdirde (ilgili programın koşullarını yerine getirmek suretiyle ve kontenjan varsa) devam ettiği kurun bitiminde olmak üzere yüz yüze eğitim programından çevrimiçi eğitim programına veya çevrimiçi eğitim programından yüz yüze eğitim programına geçiş yapabilirler.
  7. Öğrenciler, Yunus Emre Enstitüsü veya Türkiye’deki devlet üniversitelerinin Türkçe öğretim merkezlerinden son 4 ay içinde alınmış bir belge ile seviyelerini belgelediklerinde bir üst kura kayıt yaptırabilir.
  8. ULUTÖMER Uzaktan Türkçe Öğretim Programı’nda (ULUZEP) çevrimiçi/yüz yüze dersler, en az 10 öğrenci ile başlatılacaktır. Yönetim Kurulu kararıyla daha az öğrenci ile de bir sınıf açılabilir. Başvuru yeterli sayıya ulaştığında, kurs dönemi göz önüne alınmadan  dersler başlatılır.
  9.  ULUTÖMER Uzaktan Türkçe Öğretim Programı’na (ULUZEP) ilk defa kayıt yaptıran kardeşler ile toplu kayıt yaptıranlara  %10 indirim uygulanır.
  10.  Kurumsal başvuru olması halinde ek ve/veya tamamlayıcı eğitimler ULUTÖMER tarafından verilebilir. Söz konusu kurumsal eğitimler ve bu kurumlara uygulanacak indirimlerle ile ilgili zaman, süre, oran gibi tüm konularda ULUTÖMER yönetim kurulunun kararı gereklidir.

 

 

 

 

 

Anasayfaya Dön

İçerik Oluşturma Tarihi : [11-May-2020 08:09]

İçerik Son Değişiklik Tarihi : [10-Ağu-2022 13:06]

İçerik Görüntüleme : [7.127]