ULUTÖMER'DE 2023-2024 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI MEZUNİYET TÖRENİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ
 ULUTÖMER'DE 2023-2024 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI MEZUNİYET TÖRENİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

2023-2024 eğitim öğretim yılı kapsamında Bursa Uludağ Üniversitesi Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi'nde (ULUTÖMER) Türkçe öğrenen öğrenciler için 17.07.2024 tarihinde mezuniyet töreni düzenlendi. ULUTÖMER yerleşkesinde düzenlenen törene BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ferudun Yılmaz, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Zekeriyya Arı, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

Prof. Dr. Ferudun Yılmaz, törende gerçekleştirdiği konuşmada Bursa Uludağ Üniversitesinin birçok farklı ülkeden misafir öğrenciye ev sahipliği yaptığını, hâlihazırda 6500’ün üzerinde uluslararası öğrencinin üniversitemizde okumakta olduğunu ifade etti. Misafir öğrencilerin ilk olarak ULUTÖMER'in güzel ortamında Türkçe ve Türk kültürünü tanıdıklarını ve ardından akademik hayatlarına devam ettiklerini ekledi. 

ULUTÖMER Müdürü Prof. Dr. Fatih Demirel ise ULUTÖMER'in 2014 yılından beri faaliyette olduğunu belirterek "Bugüne kadar binlerce yabancıya Türkçe öğrettik. Sadece bu dönem 74 farklı ülkeden gelen 185 öğrenciye dilimizi öğrettik." şeklinde konuştu.Türkçenin tarihine ve öğretimine dair bilgilendirmelerde bulunarak ULUTÖMER'in Türkçenin yabancı dil olarak öğretilmesindeki tecrübesinden ve rolünden bahsetti. Belge almaya hak kazanan tüm öğrencilerimizi ve onlara Türkçeyi öğreten hocalarımızı tebrik ederek konuşmasını tamamladı.

Mezuniyet töreninde konuşmaların ardından uluslararası öğrencilerin konuşma ve şiirler okumaları ile etkinlikler sürdü. Ayrıca farklı ülkelerin kültürlerine dair etkinliklere de yer verildi. Öğrenciler Afrika dansları, Endonezya dansları, Kafkasya dansları ve Moğolistan danslarını içeren gösteriler sergilediler. 

ULUTÖMER'de Türkçe öğrenimlerini tamamlayarak lisans ve lisansüstü eğitimlerine devam edecek olan tüm öğrencilerimize başarılar dileriz.  

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Güncel Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [19-Tem-2024]

Haber Görüntüleme : [89]