TÜRKİYE-KAZAKİSTAN DOSTLUK KONSERİ DÜZENLENDİ
 TÜRKİYE-KAZAKİSTAN DOSTLUK KONSERİ DÜZENLENDİ

Bursa Uludağ Üniversitesi'nde (BUÜ) Türk Devletleri ve Akraba Toplulukları Araştırma Merkezi (TÜDAM) tarafından düzenlenen ''Türkiye-Kazakistan Dostluk Konseri''nde Türk dünyası  ezgileri yankılandı. Konser dinleyiciler tarafından ayakta alkışlandı.

BUÜ’de gerçekleştirilen Türkiye-Kazakistan dostluk konserine üniversite yöneticileri, akademisyenler, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve Bursalı vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Prof. Dr. Mete Cengiz Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen organizasyonda; Kazakistan Babalar Sazı Etno Folklor Grubu, Kazak Sanatçı Nazira Mahambetova, Ses Sanatçısı Bahadır Özüşen ve Bursa Büyükşehir Belediyesi Türk Sanat Müziği Bölümü sanatçıları yer aldı.

MİLLİ DEĞERLERE DÖNEBİLMENİN MUTLULUĞUNU YAŞIYORUZ 

Türk dünyasına ait  eserlerin seslendirildiği gecenin açılış töreninde konuşan BUÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Yüce, etkinliğe ev sahipliği yapmaktan dolayı büyük bir mutluluk duyduklarını söyledi. Türk dünyasının yıllar sonra özüne dönmeye başladığını ifade eden Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yüce; “Milli değerlerimize uzun yıllar sonra dönebilmenin sevincini yaşıyoruz. Geçtiğimiz hafta hep birlikte Nevruz’u kutladık. Böylesi etkinliklerin birliktelik bağımızı güçlendireceğini umuyorum. Bizler belki kültürümüzü unutabiliriz ancak genlerimiz bunu unutmaz. Bir gün mutlaka, bir şekilde ortaya çıkar. Ne mutlu bizlere ki bu günleri görebildik. Hepiniz hoş geldiniz, sefa getirdiniz” diye konuştu. Programın koordinatörlüğünü gerçekleştiren Türk Devletleri ve Akraba Toplulukları Araştırma Merkezi (TÜDAM) Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Erdem Özdemir ise Türk dünyası müziklerinin Türkiye’deki müzik sektöründe en son el atılan alanlardan birisi olduğuna işaret etti. Güzel ve anlamlı bir günde gerçekleştirilen etkinliğin kendilerini de mutlu ettiğini vurgulayan Doç. Dr. Özdemir, konsere emek veren herkese teşekkür etti.

Birbirinden güzel eserlerin seslendirildiği gecenin sonunda izleyiciler sanatçıları ayakta alkışladı. Program, yöneticilerin sanatçılara plaket takdiminin ardından son buldu.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Güncel Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [27-Mar-2019]

Haber Görüntüleme : [1.082]