ÖSYM’nin 2018 yılında yapacağı sınavda Uludağ Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Tekstil Mühendisliği Bölümü’nü tercih edecek en yüksek puanlı ilk 5 öğrenci aylık 500 TL burs almaya hak kazanacak.
Uludağ Üniversitesi tarafından başlatılan burs kampanyasına bir destek te kentin önde gelen firmalarından Anipek Tekstil firmasından geldi. UÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay ve Anipek Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Solakoğulları arasında imzalanan protokole göre; 2018-2019 eğitim öğretim döneminde UÜ Mühendislik Fakültesi Tekstil Mühendisliği Bölümü’nü tercih eden en yüksek puanlı ilk 5 öğrenci eğitim süreleri boyunca aylık 500 TL burs alabilecek. Ayrıca ilk yılını 3,5 ortalamanın üzerinde bitiren ilk 3 öğrenciye de aylık 750 TL başarı bursu verilecek.
BAŞARILI ÖĞRENCİ, BAŞARILI ÜNİVERSİTE
Göreve geldiği 3 yıldan beri burs kampanyasını aralıksız devam ettirdiklerini söyleyen Rektör Prof. Dr. Yusuf Ulcay, kentin her kesiminden destek gördüklerini söyledi. Üniversitedeki tüm bölümler için bu kampanyayı yürütmeye devam edeceklerini belirten Prof. Dr. Yusuf Ulcay; “Fakültelerimiz ve yüksekokullarımız genelinde kampanyamızı her yıl farklı firmalarla anlaşarak sürdürüyoruz. Hemen hemen yüzde 65 oranında burs desteği verilmesini sağladık. Amacımız başarılı ve çalışkan öğrencilerin üniversitemizi tercih etmesidir. Sorgulayan ve araştıran öğrenciler, üniversitemizin başarı oranını da yükseltecektir. Türkiye’nin en iyi 10 üniversitesi arasına girebilmek için başarılı öğrenci, başarılı akademisyen ve modern bir üniversite ortamı oluşturmak zorundayız. Bunun için de gayretli bir şekilde çalışmalarımızı yürütüyoruz” diye konuştu.
ÜNİVERSİTENİN KALKINMASI KENTİN FAYDASINA
Uludağ Üniversitesi’nin düzenlediği burs kampanyasını duyduklarında firma olarak kendilerinin de destek vermek istediklerini kaydeden Anipek Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Solakoğulları ise Bursa’nın marka kurumlarından birisi olan üniversitenin kalkınmasının, kentte faaliyet gösteren firmaları da etkileyeceğini vurguladı. Özellikle tekstil alanında yetişmiş personel ihtiyacının had safhada olduğuna işaret eden Ahmet Solakoğulları; “Teorik eğitimlerin yanı sıra pratik olarak da öğrencilerimizin kendilerini geliştirmeleri gerekiyor. Üniversitemizin son yıllarda yaptığı atakları biliyoruz. Bu gayretlere bizler de destek vermek için öğrencilere staj olanakları sunuyoruz. Mezun olan bir mühendisin henüz öğrenciyken sahada tecrübe edinmesi gerekiyor. Sektöre girdikten sonra, işi öğrenmesi ve alışması uzun zaman alıyor. Öğrenci bu tecrübeyi geniş staj imkanları ile yakalayabilir” dedi.
Protokol imza töreninde Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Eray Alper, Meslek Yüksekokulları Koordinatörü Prof. Dr. Mustafa Tayar, Tıp Fakültesi Burs Komisyonu Üyesi Prof. Dr. Emin Balkan da hazır bulundu.