Bilimsel Toplantılar

Her Yıl Bir Büyük Türk Bilgi Şölenleri: 5 / Cengiz Dağcı, 5-6 Kasım 2018

Bursa Uludağ Üniversitesi ve Türk Ocakları Bursa Şubesi ortaklığında her yıl gerçekleştirilen ‘Her Yıl Bir Büyük Türk Bilgi Şölenleri’nin beşincisi olan Cengiz Dağcı Sempozyumu 5 - 6 Kasım 2018 tarihinde gerçekleştirildi. Ünlü Kırımlı yazar Cengiz Dağcı’nın hayatı, edebi kişiliği ve düşünce dünyası iki gün boyunca yerli ve yabancı akademisyenler tarafından tartışıldı.

Prof. Dr. Mete Cengiz Kültür Merkezi’nde düzenlenen ‘Her Yıl Bir Büyük Türk Bilgi Şölenleri – Cengiz Dağcı Sempozyumu’, BUÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, Türk Ocakları Bursa Şubesi Başkanı Prof. Dr. Selçuk Kırlı, Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mihrimah Kocabıyık, yerli ve yabancı akademisyenler ile öğrencilerin yoğun katılımı ile gerçekleştirildi.

  

Uluslararası Gagauz Dili, Tarihi, Coğrafyası ve İnanç Sistemi Bilgi Şöleni, 15 Şubat 2018

Türk Ocakları Bursa Şubesi ile Uludağ Üniversitesinin ortaklaşa düzenlediği etkinlikte, Uludağ Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü hem bildiri sunumları ve öğrenci katılımıyla hem de yurt içi ve yurt dışından gelen misafilerin ağırlanması konusunda aktif olarak görev üstlenmiştir.

  

  

Her Yıl Bir Büyük Türk Bilgi Şölenleri: 4 / Cengiz Aytmatov, 27-28 Kasım 2017

Türk Ocakları Bursa Şubesi ile Uludağ Üniversitesinin ortaklaşa düzenlediği, Bölümüzün de gerçekleştirilmesinde aktif rol aldığı Her Yıl Bir Büyük Türk Bilgi Şölenlerinin dördüncüsü, bu yıl ünlü Kırgız Türkü Cengiz Aytmatov'u konu edinmiştir. Büyük düşünürün edebi kişiliğinden diplomatlığına kadar geniş bir çerçevede ele alındığı bilgi şölenine ulusal ve uluslararası düzeyde pek çok araştırmacı katılmıştır. Cengiz Aytmatov'un oğlu Kırgızistan Cumhuriyeti eski Dışişleri Bakanı Askar Aytmatov'un da katıldığı etkinliğe Uludağ Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü öğrencileri de yoğun ilgi göstermişlerdir. 

    

  

  

Edebiyatımızda Mehmet Kaplan Paneli, 14 Mart 2015

2015 Bursa TÜYAP Kitap Fuarında bölüm başkanımız Prof. Dr. Alev SINAR UĞURLU, Yeni Türk Edebiyatı alanının duayen isimlerinden Prof. Dr. İnci ENGİNÜN ve Prof. Dr. Zeynep KERMAN ile birlikte bir panel etkinliğinde

Her Yıl Bir Büyük Türk Bilgi Şölenleri: 1 / İsmail Gaspıralı, 11-12 Aralık 2014

Türk Ocakları Derneği Bursa Şubesi ve Uludağ Üniversitesi işbirliği ile düzenlenen Her Yıl Bir Büyük Türk Bilgi Şölenleri dizisinin ilki İsmail Gaspıralı temasıyla düzenlenmiştir. Bilgi şölenine yerli ve yabancı çok sayıda araştırmacı katılmıştır.

                               

Uludağ Üniversitesi Senatosu, Sosyal Bilimler Enstitüsü Türk Dili ve Edebiyatı Ana Bilim Dalının teklifini değerlendirmiş ve Kırım Tatar halkının milli lideri Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu'ya fahri doktor unvanı vermiştir.

Bölüm başkanımız Prof. Dr. Alev SINAR UĞURLU bildirisini sunarken

 

Ölümünün 78. Yılında Mehmet Akif Ersoy'u Anma Programı, 26 Aralık 2014

Bölümümüz ve Eğitim Fakültesi Türkçe Öğretmenliği Bölümünün ortaklaşa hazırladığı “Ölümünün 78. Yılında Mehmet Akif Ersoy’u Anma Programı” 26 Aralık 2014’te Prof. Dr. M. Mete Cengiz Kültür Merkezinde gerçekleştirildi. Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü başkanı Prof. Dr. Alev SINAR UĞURLU, Türkçe Öğretmenliği Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Kelime ERDAL, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü 4. sınıf öğrencisi Ayşe Bengisu AKDAĞ’ın konuşmalarıyla başlayan program, her iki bölümden 12 öğrencinin seslendirdikleri Mehmet Akif şiirleriyle devam etti. 

                   

             

 

VI. Uluslararası Dünya Dili Türkçe Sempozyumu, 4-7 Aralık 2013

İlk defa 2008 yılında Başkent Üniversitesinde başlayan Uluslararası Dünya Dili Türkçe Sempozyumunun ikincisi 2009’da Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Lefkoşa Uluslararası Kıbrıs Üniversitesinde, üçüncüsü 2010’da Dokuz Eylül Üniversitesinde, dördüncüsü 2011’de Muğla Üniversitesinde ve beşincisi 2012 yılında Pamukkale Üniversitesinde gerçekleştirilmiştir. Uluslararası Dünya Dili Türkçe Sempozyumunun altıncısının ev sahipliğini ise Uludağ Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü yapmıştır. VI. Uluslararası Dünya Dili Türkçe Sempozyumu 4-7 Aralık 2013 tarihlerinde Uludağ Üniversitesi Görükle Yerleşkesi Prof. Dr. Mete Cengiz Kültür Merkezinde, yerli ve yabancı birçok değerli katılımcı ile dört ayrı salonda yirmi sekiz oturumla gerçekleşmiş olup 168 bildiri sunulmuştur.

                                                                  

Osmanlı Bursası’nda Dil-Kültür ve Edebiyat Bilgi Şöleni, 29-30 Mayıs 2013

Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Uludağ Üniversitesinin katkılarıyla “Osmanlı Bursası’nda Dil-Kültür ve Edebiyat Bilgi Şöleni” 29-30 Mayıs 2013 tarihlerinde Ördekli Kültür Merkezinde beş oturumda gerçekleştirilmiştir.

          

Anasayfaya Dön

İçerik Oluşturma Tarihi : [07-Eki-2019 20:35]

İçerik Son Değişiklik Tarihi : [(Veri Yok)]

İçerik Görüntüleme : [4.227]