Bursa Ticaret ve Sanayi Odası 10. Komite Ziyareti
 Bursa Ticaret ve Sanayi Odası 10. Komite Ziyareti

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası 10. Komite Ziyareti

Bursa Uludağ Üniversitesi Teknik Bilimler MYO’u  Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) 10. Meslek Komitesinin üyelerini ağırladı. BTSO 10. Komite Başkanı Hüseyin Kumru, Model, Kalıp, Döküm ve Kaplama İşleri Faaliyetleri Komite Üyeleri Aptullah Saner, Serdar Burulday, Fatih Atış, BTSO Personeli Emin Arıkan ve Yüksekokul Müd. Prof. Dr. Mehmet Karahan, Müdür Yard. Öğr. Gör. Ebru Yeniman Yıldırım’ın katılımlarıyla bir işbirliği toplantısı gerçekleştirildi.

Teknik Bilimler MYO Tanıtıldı

Model, Kalıp, Döküm ve Kaplama İşleri Faaliyetleri sektöründe nitelikli eleman yetiştirilmesi sürecinde yapılan çalışmaların değerlendirildiği toplantıda Yüksekokul Müd. Prof. Dr. Mehmet Karahan tarafından okulumuzun tanıtım sunumu yapıldı. Okulumuzun misyonu, vizyonu, stratejik hedefleri, programlar, üniversite sanayi iş birlikleri ve projeler tanıtıldı.

Mesleki Eğitime Gereken Önem Verilmeli

BTSO 10. Komite Başkanı BURPRES A.Ş. Yönt. Kurulu Başk. Hüseyin Kumru “Mesleki eğitimin ülkemizde çok önemli olduğunu ve bu konuya önem verilmesi gerektiğini” vurguladı.” Okulumuz ile BTSO arasında işbirliğinin devam etmesi, öğrencilerin sektör ile buluşturulması ve ilgili konularda yapılacak çalışmalarla Yüksekokulumuz öğrencilerine gerekli desteğin verilmesi gerekiyor” şeklinde konuştu.

Volber Kalıp Makine Genel Müd. Serdar Burulday “Sanayinin bu alanda teknik elemana olan ihtiyacının çok fazla odluğunu, Bursa’da kurulabilecek olan sektörel bazda yeni sanayi bölgeleri ile istihdamın daha da artacağını” belirtti.

Coşkunöz Holding Yönetim Kurulu Üyesi “Kalıp sektöründe sektörün beklentilerini karşılayacak nitelikte teknik elemanlar yetiştirilmesinin çok önemli olduğunu, öğrencilerin eğitim sürecinde sanayi işbirlikleri ile desteklenmesi gerektiği ve kendisi de her zaman okulumuza destek vereceğini” ifade etti.

Derin Kalıp Genel Müdürü Fatih Atış “Mesleki eğitimle birlikte teknolojinin de eğitimde yer almasının nitelikli eleman yetiştirmek için şart olduğunu, ders müfredatlarının da teknolojik gelişmeler doğrultusunda güncellenmesi gerektiği” şeklinde konuştu.

Nitelikli Öğrenciler Yetiştirilmesine Özen Gösteriyoruz

Endüstriyel Kalıpçılık Program Başkanı Öğr. Gör. İlyas Kaya “Endüstriyel Kalıpçılık programında öğrencilere uygulamalı eğitim verilmektedir. Programda öğrenci sayısı fazla olmasına rağmen nitelikli teknik eleman yetiştirme konusunda çaba harcıyoruz. Programda yetişen öğrencilerimiz mesleki olarak gerekli yetkinliğe sahip olarak mezun olmaktalar. Mezun olduktan sonra Bursa’da bu konuda istihdam olanakları çok fazla. Sanayi işbirliklerimizle öğrencilerimizi birçok konuda geliştiriyoruz. Ayrıca öğrencilerimize BUTEKOM’dan da eğitimler aldırarak mesleki olarak gelişimlerine katkı sağlıyoruz.” şeklinde konuştu.  

Yüksekokulumuz Müdürü Prof. Dr. Mehmet Karahan ise “Öğrencilerin mesleki gelişimini   destekleyerek   nitelikli ara eleman yetiştirilmesine yönelik mezun kalitesini arttırmak için gereken çabayı gösteriyoruz. Eğitim kalitemizi geliştirmek için, teknolojik ve fiziksel altyapımızı geliştirmeye sürekli devam ediyoruz. BTSO ile İşbirliğinden memnunuz ve gelecekte yapılacak farklı işbirliklerine de açığız” şeklinde konuştu.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Güncel Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [26-Oca-2023]

Haber Görüntüleme : [871]