Bahar Y.Y Ara Sınav ( Vize) Uygulama Kuralları (E-Sınav)

17-30 Nisan tarihlerinde gerçekleştirilecek Bahar Yarı Yılı Ara Sınavlarında dikkat edilecek hususular.

UKEY e-Sınav sistemi;

-Sınav güvenliği açısından daha önce uygulanan filigram ve karekoda ilave olarak beş güvenlik sorusunun  TC/YU/Pasaport kimlik numarasının 3. ve 4.hanesi, TC/YU/Pasaport kimlik numarasının  son iki hanesi, doğum tarihi gün bilgisi, doğum tarihi ay bilgisi, doğum tarihi yıl bilgisinden oluşacak ve sistem öğrencilere her sınavda farklı güvenlik sorusu gelecek şekilde çalışacak.

-Güvenlik sorularının hatalı cevaplanması durumunda sınava başlama ve devamına engel oluşturmayacak ancak hatalı cevaplar öğrenciye ve öğretim üyesine bilgi olarak düşmesi sağlanacak, gerekli görülmesi durumunda yaptırım öğretim üyesi tarafından karar verilerek gerçekleştirilecek.

-Öğrenciler sınav başlamadan önce sisteme girebilecek, sistem öğrencilerin sınav başladıktan sonra ilk 5 dakika içinde de sınava girebilecekleri şekilde çalışacak.

-UKEY sistemine giriş yapmayan ve kendi sorularını cevaplamayan öğrenciler sınava girmemiş sayılacak.

-Sınavlara ait cevap anahtarları öğretim elemanları tarafından UKEY’e (tercihen ders materyali sekmesine) yüklenecek.

-Sınav sonuçlarının değerlendirilmesinde bağıl değerlendirme kullanılacak, bağıl değerlendirme yapılamayan sınavlarda her birimin yönetim kurulu kararıyla mutlak değerlendirme de yapılabilecek.

-Bursa Uludağ Üniversitesi Önlisans ve Lisans Yönetmeliği’nin 30. Maddesinde belirtilen mazeretlerden mazereti olanlar ve e-Sınav esnasında yaşanan teknik aksaklıklar nedeniyle sınavına devam edemeyen ve mazeret sınav hakkı talebinde bulunacak olan öğrenciler mazeret sınav hakkı başvurusunda kullanılmak üzere mutlaka bu durumu kanıtlayacak bir ekran görüntüsü alacak, söz konusu kanıtları   sınav bitiminden 5 dakika sonra   durumlarını kanıtlayan belgelerini dolduracakları mazeret talep dilekçesi ile birlikte öğrencilik e-posta adreslerinden (öğrenci numarası@uludag.edu.trbirimin kurumsal e-posta adresine (tbmyosor@uludag.edu.tr) göndermeleri gerekmektedir.

İlgili Link İçin Üzerine Tıklayınız...       

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Güncel Duyurular

İçerik Ekleme Tarihi : [07-Nis-2021 08:28]

İçerik Son Değişiklik Tarihi : [03-May-2021 08:18]

Duyuru Görüntüleme : [3.375]