Hakkımızda

Sosyal Bilgiler Eğitimi Ana Bilim Dalı Hakkında

Sosyal Bilgiler Eğitimi Ana Bilim Dalı, Sosyal Bilgiler Eğitimi alanında eğitim ve öğretim yapabilecek bilgi, beceri ve deneyim ile donanmış Atatürkçü, çağdaş, milli ve laik eğitimi savunan Türkiye Cumhuriyeti’nin çıkarlarını koruyan öğretmenler yetiştirmeyi amaçlamaktadır.

Sosyal Bilgiler Eğitimi Ana Bilim Dalı’nda; 6 Profesör, 2 Doçent, 1 Araştırma Görevlisi ile eğitim-öğretim ve araştırma faaliyetleri sürdürülmektedir.

Sosyal Bilgiler Eğitimi Ana Bilim Dalı’nda öğretim, projeksiyon, akıllı tahta gibi teknoloji donanımlı dersliklerde yapılmaktadır. Ayrıca öğrencilerimiz öğretmenlik uygulaması derslerinde okullarda staj yapmaktadır. 

Sosyal Bilgiler Eğitimi Ana Bilim Dalı’ndan mezun olan öğrenciler, ortaokullarda öğretmen olarak çalışabildikleri gibi, Sosyal Bilgiler alan bilgisine dayalı diğer iş alanlarında da görev almaktadır. Mezun öğrencilerimiz ayrıca Üniversitemizin Eğitim Bilimleri Enstitüsü Sosyal Bilgiler Eğitimi Bilim Dalında yüksek lisans ve doktora programlarına devam edebilirler.

 

 

Anasayfaya Dön

İçerik Oluşturma Tarihi : [22-Kas-2019 12:01]

İçerik Son Değişiklik Tarihi : [20-Ara-2023 21:27]

İçerik Görüntüleme : [2.555]