ÖĞRETİM ÜYELERİMİZİN KATILIMIYLA GERÇEKLEŞEN "DİL VE KÜLTÜR SÖYLEŞİLERİ" PROGRAMI
 ÖĞRETİM ÜYELERİMİZİN KATILIMIYLA GERÇEKLEŞEN

Millî Eğitim Bakanlığı, sosyal etkinlikler yoluyla öğrencilerin dilimizin zenginliklerini tanımasını ve kültür taşıyıcısı olan sözcüklerle buluşmasını sağlamak amacıyla okul öncesinden liseye tüm sınıf kademelerinde uygulanmak üzere “Dilimizin Zenginlikleri Projesi”ni başlattı. Proje kapsamında Bursa İl Millî Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Dil ve Kültür Söyleşileri” programına Türkçe ve Sosyal Bilimler Eğitimi Bölümü öğretim üyeleri de katkı sağladı.

Bursa İl Millî Eğitim Müdür Yardımcısı Necdet Sezer, İlçe Millî Eğitim Müdürleri, öğretmen ve lise öğrencilerinin katılımıyla 15.01.2024 tarihinde Tayyare Kültür Merkezinde gerçekleşen programda Bölümümüz Türkçe Eğitimi Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Minara Aliyeva Çınar “Tarihî Metinlerde Türkçenin Varlığı”, Türkçe Eğitimi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mustafa Uluocak ”Türkçemizin Zenginlikleri” ve Sosyal Bilimler Eğitimi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sabri Becerikli “Dilimizin Tarihsel Gelişim Süreci ve Dîvânü Lûgati’t-Türk” konusunda konuşmalarını yapmışlardır.

Haber Tarihi : [05-Şub-2024]

Haber Görüntüleme : [225]