Ana Bilim Dalı

Temel Eğitim Bölümü Sınıf Eğitimi Ana Bilim Dalı’nın temelleri, 1982 yılında kurulmuş olan Eğitim Yüksek Okulu'na kadar uzanmaktadır. Sınıf Eğitimi Ana Bilim Dalı’nda yaklaşık 400 öğretmen adayına genel kültür, alan eğitimi ve öğretmenlik mesleği bilgi ve becerilerini kapsayan dört yıllık lisans eğitimi verilmektedir.

Bursa Uludağ Üniversitesi, ortak akıl ve katılımcılık, etik değerlere bağlılık, kurumsal aidiyet, yenilikçilik ve girişimcilik, çevreye saygı ve duyarlılık, evrensel ve toplumsal değerlere saygı, yerel ve toplumsal kalkınmaya destek olma temel değerlerini benimsemiş bir üniversitedir. Kaliteli eğitimi ile tercih edilen, nitelikli bilimsel araştırmalar yapan, yenilikçiliği ve girişimciliği ile refah artışına katkı sağlayan üçüncü nesil üniversite olma amacına sahip olan Bursa Uludağ Üniversitesi, bilimsel ve mesleki bilgi birikimi ile tercih edilen bireyler yetiştirmeyi, nitelikli ve özgün bilgi üretmeyi, ürettiği bilgi sayesinde tüm sektörlerle iş birliği yaparak kalkınmaya katkı sağlamayı görev edinmiştir.  

Sınıf Eğitimi lisans programımız Öğretmenlik Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (EPDAD) tarafından yapılan değerlendirme sonucunda 3+2 yıllık süre ile  2029 yılına kadar akredite edilmeye hak kazanmıştır.

Programın amacı Sınıf Eğitimi alanında eğitim ve öğretim yapabilecek bilgi, beceri ve deneyim ile donanmış çağdaş öğretmenler yetiştirmektir. Bu bağlamda Sınıf Eğitimi programı, 

Sınıf Eğitimi Ana Bilim Dalı, 6 Profesör, 4 Doçent, 1 Doktor Öğretim Üyesi, 2 Öğretim Görevlisi ve 1 Araştırma Görevlisi ile eğitimlerini sürdürmektedir.

Başvuru koşulları; 

Adayların lise ve dengi okul diplomasına sahip olması ve Üniversite Öğrenci Seçme Sınavından yeterli puanı almış olması gerekir 

Sınıf Eğitimi  Lisans Derecesi elde etmesi için;  

Anasayfaya Dön

İçerik Oluşturma Tarihi : [13-Ara-2019 14:23]

İçerik Son Değişiklik Tarihi : [31-May-2024 12:32]

İçerik Görüntüleme : [3.045]