Köye İlk Adım Programı'nda güz dönemini tamamladık!
 Köye İlk Adım Programı'nda güz dönemini tamamladık!

2021-2022 GÜZ DÖNEMİ KÖYE İLK ADIM PROGRAMI TAMAMLANDI. 

 

Köy Okulları Değişim Ağı Derneği (KODA) tarafından yürütülen ve Bursa Uludağ Üniversitesi’nin de paydaşı olduğu “Köye İlk Adım Programı” bu dönem 222 sınıf öğretmeni adayının katılımıyla tamamlandı.

 

Öğretmen adaylarının eğitim fakültesindeyken köye ve köy okullarına dair bilgi kazanmasını, köyde öğretmenlik yapmaya dair mesleki becerilerinin artmasını ve deneyim kazanmasını, köy okulunda ihtiyaç duyacağı konularda nasıl yardım alabileceğini bilmesini ve öz güvenlerinin, iletişim becerilerinin ve sosyal-duygusal becerilerinin gelişmesini hedefleyen Köye İlk Adım Programı’nın 13 haftalık çevrim içi eğitim süreci sona erdi. KODA’nın hazırlayıp yürüttüğü ve Bursa Uludağ Üniversitesi ile birlikte Türkiye’den 9 üniversitenin katılımıyla gerçekleştirilen Köye İlk Adım Programı, 2021-2022 Eğitim Öğretim yılının Güz Dönemi’nde, Bursa Uludağ Üniversitesi Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Gönül Onur Sezer danışmanlığında, 26 öğretmen adayının katılımıyla gerçekleşti. 

 

13 hafta boyunca, öğretmen adaylarının; köyde öğretmen olmak, köy-okul-aile ilişkileri, birleştirilmiş sınıflarda ders planlama, Türkçe bilmeyen çocuklarla çalışma gibi köy okullarında karşılaşılabilecek durumlarla ilgili tartışabilecekleri, farklı üniversiteden akranlarıyla fikir alışverişinde bulunabilecekleri ve farklı köy okulu öğretmenlerinin deneyimlerini dinleyebilecekleri içeriklere yer verildi. Programa katılan öğretmen adayları, bu süreci “Öğretmen olduğumda karşıma çıkacak ve beni sarsacak bazı durumları ve bunların aşılabildiğini görmüş oldum. Bu programdan sonra bir köy okuluna atanmak bana korku vermemeye başladı. Köy okulunu kendimi ve öğretmen olarak çevremi geliştirebileceğim bir alan olarak görmeme sebep oldu.” şekilde ifade etti.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Güncel Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [06-Oca-2022]

Haber Görüntüleme : [1.243]