2244 SANAYİ DOKTORA PROGRAMI 2023 YILI DUYURUSU

2244-SANAYİ DOKTORA PROGRAMI 2023 YILI DUYURUSU

2244-Sanayi Doktora Programı kapsamında yapılan bazı değişiklikler şunlardır:

1. Burs tutarları güncellenmiştir. Yeni burs tutarları 1 Ocak 2023 tarihi itibariyle geçerli olacaktır. Güncel burs miktarlarına tts.tubitak.gov.tr adresinden ulaşabilirsiniz. 2244- Sanayi Doktora Programı Burs Tutarları Doktora (Kısmi/Tam) 3.440 TL/10.580 TL

2. Diğer Kamu Kurum/Kuruluşlarından (MEB, YÖK, KYK, devlet üniversiteleri ve vakıf üniversiteleri vb.) burs alan bursiyerler ve yetim maaşı, nafaka, Kredi Yurtlar Kurumu öğrenim kredisi ve sivil toplum kuruluşlarından (dernek, vakıf vb.) burs alanlar artık bu programdan da herhangi bir kesinti olmaksızın yararlanabileceklerdir.

3. Bursiyerin doktora mezuniyeti sonrasında projede yer alan özel sektör kuruluşunda en az 12 ay çalışması zorunludur. Bursiyer ile projede yer alan özel sektör kuruluşu arasındaki mutabakatın sürmesi halinde, istihdam desteği 36 aya kadar devam ettirilir.

4. Çağrı duyurusunda yer alan “bursiyerlerin doktora eğitimlerinin tezli yüksek lisans sonrası doktora eğitimi için 7.dönemine, bütünleşik doktora eğitimi için ise 9.dönemine kadar mutabakat sağlayarak istihdam taahhüdü yapması” ifadesi kaldırılmıştır. Bu nedenle, gelişme raporlarında mezuniyetten önce mutabakat metninin yüklenmesine gerek yoktur.

Anasayfaya Dön Güncel Duyurular

İçerik Ekleme Tarihi : [19-Oca-2023 08:28]