Misyon-Vizyon
Tarihsel Gelişimi
 
Bursa Uludağ Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü, Yüksek Öğretim Kurulu Başkanlığı’nın 28/09/2016 tarih ve 75850160-104.01.01.01-59919 sayılı olurları ile açılmış ve 2020-2021 Eğitim Öğretim Güz Döneminde ilk öğrencilerini almıştır. Fizyoterapi ve Rehabilitasyon lisans programında öğrencilere mesleki bilgi ve beceriyi kazandırmaya yönelik olarak sistematik bir mesleki eğitim verilmektedir. Dört yıllık program boyunca birinci yıl temel tıp bilimleri dersleri, ikinci yılda temel fizyoterapi değerlendirme ve tedavi yaklaşımlarının verildiği dersler, üçüncü yılda ise rehabilitasyon dersleri ile hastalık ve yaş gruplarına özel fizyoterapi ve rehabilitasyon değerlendirme ve terapötik yaklaşım eğitimlerini almaktadırlar. Dördüncü yıl ise öğrencilere, üç yıl boyunca öğrendikleri bilgileri uygulama fırsatı buldukları klinik uygulama eğitimi verilmektedir. Ayrıca öğrenciler, 2.yılın yaz dönemlerinde de temel fizyoterapi ve rehabilitasyon mesleki uygulaması yapma zorunlulukları bulunmaktadır.
 
Misyonu
Bursa Uludağ Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü, dört yıllık eğitimin sonunda, mesleki etik ve otonomiye sahip, bilgili, sorumluluk alabilen ve mesleki uygulama becerisi kazanmış, mesleğini icra edebilecek alt yapıya sahip, güncel ve uluslararası bilgilerle donanmış fizyoterapist yetiştirmeyi hedeflemektedir.
 
Vizyonu
Sağlığın geliştirilmesinde fizyoterapi ve rehabilitasyon alanını daha etkin hale getirmektir. Yaptığı özgün bilimsel çalışmalarla ve yetiştirdiği nitelikli mezunlarıyla Türkiye sağlık sisteminin gelişimine katkıda bulunan, ulusal ve uluslararası platformlarda tanınan bir bölüm olmaktır.
 
Değerleri ve Hedefleri
Bursa Uludağ Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü, dört yıllık eğitimin sonunda, mesleki etik ve otonomiye sahip, bilgili, sorumluluk alabilen ve mesleki uygulama becerisi kazanmış, mesleğini icra edebilecek alt yapıya sahip, güncel ve uluslararası bilgilerle donanmış fizyoterapistler yetiştirmeyi hedeflemektedir.

Anasayfaya Dön

İçerik Oluşturma Tarihi : [20-Şub-2023 06:07]

İçerik Son Değişiklik Tarihi : [20-Şub-2023 06:09]

İçerik Görüntüleme : [603]