E-SINAV KURALLARI

2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı Eğitim-Öğretim Faaliyetleri kapsamında UKEY üzerinden yapılacak olan çevrimiçi (online) sınavlara ilişkin uygulanacak "Sınav Kuralları"

 

Sınav Kuralları

  1. Sınav süresi çoktan seçmeli sınavlarda 20 dk veya 30 dk, klasik (yazılı) sınavlarda ise en fazla (40+5) 45 dk olmalı, klasik sınav için ilave olarak verilen 5 dakikayı öğrenciler sınav kâğıdını e-posta ile teslim etmek amacıyla kullanmalıdır.
  2. Sınavlarda sistemin açıklama bölümünde mutlaka bir sınav yönergesi bulunmalıdır. 
  3. Sınavda sorulacak sorular, üç grup halinde (kolay-orta-zor) sınav soru sayısının iki katı kadar soru UKEY sistemine yüklenecektir.
  4. Sorular eşit puanlı olup, öğrencilere sistem tarafından rastgele dağıtılacaktır.
  5. Öğrenciler sisteme sınav başlamadan önce girebilecek olup, sınav başladıktan sonraki ilk 5 dk içinde de sınava girebilecektir.
  6. UKEY sistemine zamanında giremeyen veya sınavı başlatmayan öğrencinin sınavı geçersiz sayılacaktır.
  7. Teknik aksaklıklar nedeni ile sınava giremeyen veya sınavı tamamlayamayan öğrenciler, yaşadıkları soruna kanıt olabilecek ekran görüntüsünü sınav anında alarak yazacakları mazeret sınavı talep dilekçesi ile birlikte sagbfogis@uludag.edu.tr adresine göndermelidir.
  8. Çevrimiçi sınavlar ile ilgili Üniversite Üst Yönetiminin aldığı yeni kararlar olması durumunda ilgili kararlar uygulanacaktır.

 

 

UKEY üzerinden yapılacak e-sınavların hazırlanması ve cevaplanması sırasında rehber olması amacıyla hazırlanan kullanma kılavuzlarına aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

https://uludag.edu.tr/oidb/duyuru/view?id=15538&title=e-sinav-hazirlama-kilavuzu

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Güncel Duyurular

İçerik Ekleme Tarihi : [07-Nis-2023 13:24]

İçerik Son Değişiklik Tarihi : [07-Nis-2023 13:24]

Duyuru Görüntüleme : [606]