Ders Planları

Sanat Tarihi Lisans programından mezun olmak için aşağıdaki tabloda belirtilen tüm dersleri almanız ve 240 AKTS’yi tamamlamanız gerekmektedir. Bu dersler; zorunlu dersler, mesleki seçmeli dersler ve alan dışı seçmeli dersler olarak üç farklı kategoridedir.

Aşağıdaki tabloda belirtilen zorunlu derslerle birlikte öğrenci, 2. ve 3. ve 4. sınıfın her iki döneminde ikişer mesleki seçmeli ders (alan içi seçmeli) almak zorundadır.

Ayrıca 3.sınıfın her iki döneminde birer ve 4.sınıfın her iki döneminde birer olmak üzere toplamda 16 AKTS’lik 4 Alan dışı (genel seçmeli ) ders almak zorundadır. Bu alan dışı seçmeli dersler aynı dönemde alınarak da tamamlanabilir.

Bölüm dersleri SAT koduyla başlar, dersin kodu ait olduğu sınıfın rakamıyla başlar. (Örneğin 1. sınıfa ait Osmanlı Türkçesi I dersi SAT 1088, 2. sınıfa ait Osmanlı Türkçesi Metinler I dersi SAT 2088 kodunu taşır).

Güz dönemlerine ait derslerin kodlarının son rakamı tek, bahar dönemine ait olanların çifttir. Bu tabloyu her ders kayıt döneminde lütfen kontrol ediniz. Hangi dönem hangi zorunlu dersleri, kaç tane alan içi ve kaç tane alan dışı seçmeli dersi almanız gerektiğini bu tablodan takip edebilirsiniz. Almanız gereken zorunlu derslerin, alan içi seçmeli derslerin ve alan dışı seçmeli derslerin tamamını almadan, mezuniyet için gereken AKTS’yi tamamlamadan ve asgari genel not ortalamasını sağlamadan MEZUN OLAMAZSINIZ. Bunları takip etmek öğrencinin sorumluluğundadır. Bu süreçte yardıma ihtiyaç duyduğunuzda danışmanınızla iletişime geçebilirsiniz. Derslerle ilgili sorular ve sorunlar içinse doğrudan dersi veren öğretim üyesiyle iletişime geçmelisiniz. Öğretim üyelerinin e-posta adreslerine Öğrenci Rehberi’ndeki Akademik Kadro Bölümü’nden ulaşabilirsiniz.

Hocalarınıza e-posta atarken okulun sizlere tanımlamış olduğu @ogr.uludag.edu.tr uzantılı e-posta adresini tercih etmeniz ve kendinizi tanıtmanız önemle tavsiye edilir.

2022-2023 Akademik Yılı  

 

Anasayfaya Dön

İçerik Oluşturma Tarihi : [19-Eyl-2022 16:48]

İçerik Son Değişiklik Tarihi : [23-Eyl-2022 19:25]

İçerik Görüntüleme : [1.511]