Stratejik Çalisma Kurulu ve Hedefler Tespiti

Psikoloji bölümü çalisma kurulu üyeleri olarak, Fakültemiz Stratejik hedeflerine esas teskil etmesini önerdigimiz hususlar iki ana konuda toplanmaktadir. Bunlardan ilki lisans ve lisansüstü egitimin niteligini gelistirmek ve ikincisi ise arastirma üniversitesi hedefini ulusal ve uluslararasi düzeyde ilerletmek ile ilgilidir. Asagidaki her iki ana konuya dair ayrintili önerilerimizi bulabilirsiniz.

 

Lisans ve lisansüstü egitimin niteligini arttirmak amaci ile ögrenci kontenjaninin bölümün derslik, laboratuvar ve o yilin tamami için öngörülen ögretim üyesi sayilari göz önüne alinarak bölüm akademik kurullari tarafindan önerildigi biçimiyle kabul edilip üniversite senatosu tarafindan onaylanmasi.

Lisans düzeyi kurumlar arasi ve kurul içi yatay geçis ve merkezi yerlestirme kontenjan oranlarinin azaltilmasi.

Lisans ve lisansüstü egitimi daha nitelikli hale getirmek için, yabanci uyruklu ögrenci seçiminde lisans ve lisansüstü ögrencilerin Türkçe okuma, okudugunu anlama ve yazma becerilerine en az orta düzeyde sahip olup olmadiklarinin belirlenmesine yönelik üniversitemizce yapilandirilmis ölçütler gelistirilmesi ve bölüm bilim kurullarinca Türk ögrencilere uygulandigi gibi bir ön degerlendirme yapilmasi.

Uludag Üniveritesi’nin uluslararasilasma hedefi dogrultusunda, yakin gelecekte uluslararasi lisansüstü programlarin açilabilmesinin ön kosulu olarak mevcut ögretim üyesi kadrosunun arttirilmasi.

Üniversiteler arasi ve uluslararasi ortak çalisma birliktelikleri olusturulmasi yönünde adimlar atilmasi

Hem ögrencilerin lisans düzeyinden itibaren içinde yer alarak arastirma meraki kazanmasina olanak saglayacak hem de dönemin bölümdeki ögretim üyeleri ve arastirma görevlilerinin dönemin arastirma ruhunu yakalayan, ileri teknolojik arastirma araçlarini içerecek sekilde tasarimlanan ve böylece yapilmakta olan çalismalari bir adim öne tasiyabilecek arastirma laboratuvarlari kurulmasi.

Çok disiplinli ve disiplinlerarasi ortak çalisma zeminlerinin olusturulmasi yönünde adimlar atmak; bu amaçla bölüm içi, bölümler arasi ve üniversiteler arasi iliskileri gelistirmek; bilimsel birliktelikler olusturmak.

Yurt disi ve yurt içi bilimsel etkinlik katiliminin maddi olarak tesvik edilmesi.



Bilgi

Okunma Sayısı: 2909
Eklenme Tarihi: 7.10.2019 23:35:15
Güncelleme Tarihi: -

Paylaş