2022 Yaz Öğretimi Ek Sınavları Hakkında

U.Ü Önlisans ve Lisans Öğretim Yönetmeliği’nin 31. maddesinde belirtilen ek sınavlar fakültemizde 20 Eylül 2022 tarihinde yüz yüze yapılacaktır.
Öğrencilerin bu sınava girebilmeleri için durumlarının aşağıdaki koşullara uyması gereklidir.

SINAVLARA GİRME KOŞULLARI

1-Programındaki tüm dersleri alan, devam koşulunu yerine getirerek yarıyıl sonu sınavlarına giren öğrenciye, aşağıdaki koşullarda ek sınav hakkı verilir:
a) Not ortalamasına katılan en çok iki dersten (FF) veya (FD) notu alan veya bir dersten çok olmamak şartıyla, kredisiz dersinden (K) alan öğrenciye bir sonraki yarıyılın başına kadar ek sınav hakkı verilir.
b) Son iki yarıyılda (FF) veya (FD) notu almadıkları halde, mezun olmaları için gerekli GANO olan 2.00' den az olan öğrencilere, GANO’sunu 2.00'ye yükseltmeleri için (DD), (DC), (CC) notunu aldıkları en çok kredili iki ders için ek sınav hakkı verilir.

2-a) 20 Eylül 2022 tarihinde yapılacak sınava girmek isteyen öğrenciler 12-13 Eylül 2022 tarihleri arasında girmek istedikleri dersleri belirten ve aşağıdaki linkte yer alan dilekçeleri ile ilgili bölüm başkanlıklarına başvuru yapmak zorundadırlar.

Not: Yukarıdaki koşullara uymadığı halde sınavlara giren öğrencilerin sınavları iptal edilecektir.

Anasayfaya Dön Güncel Duyurular

İçerik Ekleme Tarihi : [04-Eyl-2022 21:52]