BUÜ Coronavirüs Salgını Danışmana Komisyonunun (COV-KOM) 09.08.2021 Tarihli Kararı

BURSA ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ CORONAVİRÜS SALGINI DANIŞMA KOMİSYONU (COV-KOM)

Toplantı Tarihi : 09.08.2021

Karar No : 25

BUÜ COV-KOM Danışma Komisyonu 09/08/2021 günü saat 10.00’da toplanarak; aşağıdaki metnin öğrencilere duyurulmasının Rektörlüğe önerilmesi kararını almıştır.

“COVID-19 pandemisinin yaklaşık olarak 18 ayını geride bıraktık. Geçen süre içinde hastalıktan korunmak için etkili ve güvenli aşılar geliştirildi ve aşılanmaya başladık. Pandeminin bitmesi ve günlük normal yaşantımıza dönmek için maske kullanmak, sosyal mesafe ve hijyen tedbirlerine uymak, kalabalık ortamlardan kaçınmak ve mutlaka aşılanmak gerekiyor. Ülkemizde bu amaçla kullanılan Sinavoc (inaktif aşı) ve Biontech (mRNA aşısı) gibi aşılar etkililik ve güvenlik açısından Dünya Sağlık Örgütü tarafından onaylanmıştır. Bu aşılarda çip yoktur, kısırlık yapmaz ve kendi DNA’mıza girmezler. Aşılar bizleri ağır hastalıktan korur ve enfeksiyona yakalansak bile hafif geçirmemizi sağlar. Ayrıca virüsü başkalarına bulaştırmamızı da büyük ölçüde engeller. Günümüzde COVID-19 nedeni ile hastanede ya da yoğun bakım ünitelerinde yatmakta olan hastaların hemen hemen tamamına yakın bir kısmını aşı olmayanlar ya da tek doz aşı olanlar oluşturmaktadır. Günlük normal yaşantımıza dönmek ve yüz yüze eğitim için 2 doz aşınızı yaptırın. Aşı yaptırmak sadece bireysel değil aynı zamanda da toplumsal sorumluluğumuzdur.”

Prof. Dr. İrfan KIRIŞTIOĞLU                                                      Prof. Dr. Ferudun YILMAZ                         Prof. Dr. Halis AKALIN

Rektör Yardımcısı                                                                         Rektör Yardımcısı                                        Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi

Enfeksiyon Kontrol Komisyonu Başkanı

Prof. Dr. Mustafa HACIMUSTAFAOĞLU                                     Prof. Dr. Rıdvan ALİ                                   Prof. Dr. Halit AKER

Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi                                                          Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi                         Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi

Enfeksiyon Kontrol Komisyonu Üyesi                                            Başhekim                                                     Hukuk Koordinatörü

Osman DİKMEN                                                                            Rıdvan USLU                                              Neriman YAŞAR

Genel Sekreter V.                                                                           Personel Daire Başkan V.                            Öğrenci İşleri Daire Başkan V.

Haber Tarihi : [31-Ağu-2021]

Haber Görüntüleme : [7.545]