Katkı Payı/Öğrenim Ücreti Ödemeleri (Deprem Bölgesi ve Gazze'li Öğrenciler)

17 Kasım 2023 tarih ve 32372 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren "2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılında Yükseköğretim Kurumlarında Cari Hizmet Maliyetlerine Öğrenci Katkısı Olarak Alınacak Katkı Payları ve Öğrenim Ücretlerinin Tesptine Dair Kararda Değişiklik Yapılması Hakkında Karar" kapsamında Üniversitemizde öğrenim görüp "Ailesi veya kendisi olağanüstü hal ilan edilen illerde ikamet eden ve bir Devlet yükseköğretim kurumunda eğitimine devam eden öğrenciler"den olanların durumlarını belgelemeleri kaydıyla; 2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı ile sınırlı olmak üzere Katkı Payı/Öğrenim Ücreti ödemelerinden muaf tutulmuşlardır.

Ayrıca, 2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılında; ailesi veya kendisi Filistin'in Gazze şehrinde ikamet eden ve herhangi bir Devlet yükseköğretim kurumunda örgün öğretim programlarında devam eden önlisans ve lisans öğrencilerin ödemeleri gereken öğrenim ücreti Devlet tarafından karşılanır. Bu öğrencilerden olup ikamet belgelerini beyan edemeyenlerin Filistin Devleti Başkonsolosluğuna başvuru yapmaları gerekmektedir.

Bu kapsamda yer alıp söz konusu Kararname öncesinde ödeme yapan öğrencilerin ise ücret iade işlemleri için aşağıda yer alan ispata dayalı belgelerle Fakülte/Devlet Konservatuvarı/Meslek Yüksekokulu öğrenci işleri birimlerine başvuru yapmaları gerekmektedir.

AÇIKLAMA:

Üniversitemize Bursa Uludağ Üniversitesi Yurtdışından veya Yabancı Uyruklu Öğrenci Sınavı (ULUYÖS) kapsamında yerleşen öğrenciler "Olağanüstü  hal  ilan  edilen  illerde  ikamet  eden  ve  bu  illerdeki  Devlet  yükseköğretim kurumlarında eğitimine devam eden yurtdışından kabul edilmiş öğrenciler" hükmü gereği muafiyet/iade işlemlerine dâhil değildirler.

Başvuru Evrakları:

1- Dilekçe için TIKLAYINIZ.

2- Ödeme İadesi Başvuru Formu için TIKLAYINIZ.

3- İkametgâh Belgesi

4- Vukuatlı Nüfus Kayıt örneği (Kendisi ve Ailesine ait)

Başvuru Yeri: Kayıtlı Olunan Birim Öğrenci İşleri

Birimlerin Mail Adresleri için TIKLAYINIZ.

Son Başvuru Tarihi: 29 Şubat 2024

Anasayfaya Dön Güncel Duyurular