Kayıt Yenileme İşlemleri HES Kodu Uygulaması

2021-2022 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılında ders kaydı yapacak öğrencilerin 20 Eylül 2021 tarihinden önce otomasyon sistemine giriş yaparak KVKK metni onayı, süresiz HES kodu girişi, aşı anketi ile ilgili işlemleri tamamlamaları gerekmektedir. Söz konusu işlemler ders kayıtları sırasında sisteme yüklenme olmaması ve daha rahat sisteme giriş yapılabilmesi açısından büyük önem arz etmektedir.

Öğrencilerin Hayat Eve Sığar uygulaması üzerinden alacakları 10 haneden oluşan kendilerine ait süresiz HES kodunu ayraç olarak kullanılan (-) işaretini koymadan tüm karakterleri bitişik olacak şekilde otomasyon sistemine  doğru girmeleri gerekmektedir. Girişi yapılacak HES kodu Sağlık Bakanlığındaki veriler ile karşılaştırılmaktadır. Hatalı HES kodu girişi yapıldığında eşleşme sağlanamayacağından otomasyon üzerindeki diğer menülere erişim de mümkün olmayacaktır.

Sisteme hatalı girilen HES kodları onaylanmamaktadır. Öğrenci otomasyon web sisteminde HES kodu ile ilgili ekrandan (Kişisel Bilgiler menüsü altında yer alan HES Kodu alt menüsü) veya Öğrenci Otomasyon Mobil sisteminde HES kodu menüsü üzerinden onaylanmamış ise düzeltme yapabilirler. Onaylanmış HES kodları düzeltilemez.

Öğrenci Otomasyon Sisteminde Y.U. numarası bulunan ancak Türk vatandaşlığına geçerek T.C.numarasına sahip oldukları için T.C. kimlik numaraları üzerinden süresiz HES kodu alan Yabancı Uyruklu öğrenciler,  bilgilerinin Sağlık Bakanlığından alınan verilerle eşleşmemesi durumunda otomasyon sistemine HES kodu girişi yapamayacaklardır.

Otomasyon sisteminde yer alan kimlik numarasından farklı kimlik numarası üzerinden HES kodu alan öğrencilerin HES kodunu aldıkları kimlik numaralarını kayıtlı oldukları birimlerin Öğrenci İşlerine bildirerek otomasyon sistemine işletmeleri gerekmektedir.

Tüm öğrencilere duyurulur!

Anasayfaya Dön Güncel Duyurular