Hakkımızda

Bursa Uludağ Üniversitesi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Müzik Eğitimi Anabilim Dalı, 1981 yılında Bursa Yüksek Öğretmen Okulu Müzik Bölümü olarak kurularak Türkiye’nin 4. Müzik Eğitim Bölümü olmuştur.

Kurum 1982 yılında 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu ile Eğitim Fakültesi Müzik Eğitimi Bölümü adını almıştır. Başlangıçta üniversitenin 152 Evler Yerleşkesinde eğitim veren Bölüm, 1998 yılında YÖK’ün Eğitim Fakültelerinde uygulamaya koyduğu yeniden yapılandırma çalışmaları kapsamında Resim-İş Eğitimi Bölümü ile bir araya getirilerek Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü altında birleştirilmiş ve Müzik Eğitimi Anabilim Dalı adını almıştır. Müzik Eğitimi Anabilim Dalı 2007 yılında Görükle Yerleşkesinde özel olarak tasarlanan ve yaptırılan yeni binasına taşınmıştır. Yeni binaya, Uludağ Üniversitesi Senatosu tarafından, ülkemizde müzik öğretmeni yetiştiren ilk kurum olarak Ankara’da 1924 yılında açılan okulun anısına ‘Musiki Muallim Mektebi–1924’ adı verilmiştir. Çam ormanına sırtını dayamış ‘Musiki Muallim Mektebi–1924’ binasında konser salonu, müzik kütüphanesi, bireysel çalışma odaları ve derslikler ile çalgı yapım ve onarım atölyesi bulunmaktadır.


24 kişilik güçlü akademik kadrosu 4 Profesör, 4 Doçent, 4 Dr. Öğretim Üyesi, üçü doktoralı 11 Öğretim Görevlisi ve 1 Araştırma Görevlisinden oluşmaktadır. Anabilim Dalında eğitim alan öğrenciler yan alan ve çift alan programlarıyla Üniversitenin diğer bölümlerinden de ders alma olanağına sahiptirler. Anabilim Dalında öğrencilerin nitelikli gelişmelerine katkıda bulunmak amacıyla bilimsel ve sanatsal açıdan ulusal ve uluslararası düzeyde etkinlikler gerçekleştirilmektedir.

Bu etkinlikler arasında üniversitenin öğrenci topluluklarından biri olan ve Müzik Eğitimi Anabilim Dalı öğrencileri tarafından kurulan Çoksesli Müzik Topluluğunun sıkılıkla düzenlediği etkinlikler de yer almaktadır. Öğrenciler Avrupa Birliği Erasmus+ Öğrenci Değişim Programı kapsamında İtalya, Macaristan, Almanya, İspanya ve Polonya’daki 13 müzik kurumunda 2 yarıyıla kadar eğitim görme olanağına sahiptirler. Ayrıca YÖK Öğrenci Değişim Programı Farabi çerçevesinde birçok kurumla yapılmış protokoller doğrultusunda öğrencilerin yurt içindeki diğer Müzik Eğitimi Anabilim Dallarında 2 yarıyıla kadar eğitim almalarına imkân tanınmıştır. Güney Kore ile imzalanmış diğer bir protokol ise YÖK Mevlana Öğrenci Değişim Programı çerçevesindedir.

Anasayfaya Dön

İçerik Oluşturma Tarihi : [02-Ara-2019 20:04]

İçerik Son Değişiklik Tarihi : [09-Ara-2022 11:32]

İçerik Görüntüleme : [3.791]