Haber

17.07.2023 14:50:25

BUÜ, Üniversite-Sanayi isbirligine odaklanmaya devam ediyor

Üniversite-Sanayi isbirligi konusunda son yillarda önemli mesafeler alan Bursa Uludag Üniversitesi (BUÜ), yeni dönemde de ayni kararlilikla is dünyasi temsilcileriyle proje ortakligi yapmayi sürdürecek.

Prof. Dr. Ferudun Yilmaz’in BUÜ Rektörlügüne atanmasinin ardindan üniversite-sanayi isbirligi protokolleri kaldigi yerden devam ediyor. Çalismalarin ilk adimi alternatif enerji kaynaklari konusunda atildi. Üniversite, bu alanda ciddi projelere adim adan RMS firmasiyla “Yesil Hidrojen Enerjisi Üretimi ve Dagitimi” konusunda protokol imzaladi. Gerçeklestirilen imza törenine BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ferudun Yilmaz, ULUTEK Teknopark Genel Müdürü ve Mühendislik Fakültesi Ögretim Üyesi Prof. Dr. Irfan Karagöz, Arastirma Görevlisi Mert Ali Özel ile Firma Genel Müdürü Volkan Aslan ve doktora ögrencisi Emre Oruç katildi.

SANAYI, ÜNIVERSITENIN EN ÖNEMLI IS ORTAGI OLACAK

Törende konusan Rektör Prof. Dr. Ferudun Yilmaz, BUÜ’nün akademik ve bilimsel deneyimiyle is dünyasinin pratik bilgisini bulusturmaya yeni dönemde de devam edeceklerini vurguladi. Prof. Dr. Ahmet Saim Kilavuz ile baslayan çalismalarin hiz kesmeden sürdürüleceginin altini çizen Prof. Dr. Ferudun Yilmaz; “Bursa Uludag Üniversitesi olarak Arastirma Üniversiteleri arasinda yer aliyoruz. Türkiye’de bu misyonu yüklenen 23 üniversite var ve biz de onlardan birisiyiz. Bu ligde yer almanin kriterlerinden birisi de is dünyasi temsilcileriyle yakin iliskiler kurmak. Sanayici bizde bulunan bilimsel ve akademik bilgiyi hizli sekilde pratige dökebilecegimiz en önemli is ortagimiz konumunda bulunuyor. Bu anlamda da protokoller imzalamak ve birlikte projeler üretmek istiyoruz. Genel parametrelerde Türkiye ortalamasinda yer aliyoruz. Fakat bizim bu göstergeleri çok daha yukariya çikarmamiz gerekiyor. Üniversite olarak, is dünyasindaki ortaklarimizin da destegiyle bu hedefe ulasmak için çalisacagiz. Imzalayacagimiz protokol de bu amaca hizmet edecek. Taraflara hayirli olmasini diliyorum” seklinde konustu.

ALTERNATIF ENERJI KULLANIMINA REHBERLIK EDECEK

BUÜ Mühendislik Fakültesi Ögretim Üyesi Prof. Dr. Irfan Karagöz de firmadan gelen talepleri degerlendirdiklerini ve daha önce yesil enerji alaninda yürüttügü projelerden elde ettikleri deneyimleri iki tarafin da faydalanacagi sekilde kullanacaklarini söyledi. Karagöz, bu alanda yapilacak çalismalarin gelecegin alternatif enerji kaynaklarini dogru sekilde kullanmaya rehberlik edecegini de sözlerine ekledi.

Yaklasik 8 yildir enerji alaninda faaliyet gösterdiklerini söyleyen RMS Genel Müdürü Volkan Aslan ise yesil enerji ve hidrojen konularinda da ciddi çalismalar yürüttüklerini aktardi. Alternatif enerji kaynaklari konusunda kendilerini gelistirmeye gayret ettiklerini vurgulayan Aslan, Türkiye’nin sektördeki yerli ve milli gücü olma noktasinda adimlar atmaya devam edeceklerini söyledi.

Firma ile görüsmelerin ardindan hizla yol aldiklarini söyleyen Aras. Gör. Mert Ali Özel de Bursa Uludag Üniversitesi’nin, Sürdürülebilir Kampüs hedefleri kapsaminda RMS firmasi ile temiz enerji çözümleri noktasinda kiymetli projelere imza atacaklarina inandigini belirtti.  Mert Ali Özel, isbirliginin ayni zamanda temiz enerjili laboratuvar kurulumu ve bu alanda kariyer hedefi bulun ögrenciler için yari zamanli is ve staj destegi kazandiracagini da açikladi.



Bilgi

Okunma Sayısı: 1096
Eklenme Tarihi: 17.07.2023 14:50:25
Güncelleme Tarihi: 17.07.2023 14:50:33

Paylaş