UMİT (Uludağ Mimarlık Topluluğu)

  

 

Uludağ Üniversitesi Mimarlık Topluluğu – UMİT

Uludağ Üniversitesi Mimarlık Topluluğu (UMİT), Uludağ Üniversitesi Mimarlık Fakültesi öğrencileri  tarafından 2018 yılında kurulmuştur. Topluluğumuzun amacı, mimarlık alanında kültür, sanat, bilim ve teknoloji konularında akademik meslek eğitimi ortamına katkı sağlamak ve ilgi duyan öğrencilerin bir araya gelerek akademik eğitimleri dışında da kültürel sosyal ve mesleki faaliyetlerini değerlendirmek ve geliştirmektir.

 

Faaliyet Alanlarımız:

Dünyada ve Türkiye’de geleceğin mimarlarını, öğrencilik yıllarında tanıştırıp kaynaşmalarını sağlayıcı aktiviteler düzenlemek.

Mimari konuları öğrencilerin daha yakından takip edebilmesini ve bunların uygulanmasını sağlamak üzere uygulama alanlarına, nitelikli mimarlık eserleri ve kentsel ortamlara, fuarlara, tasarım bienallerine, kültür-sanat-teknoloji ve mimarlık sergilerine ve mimarlık alanındaki diğer mesleki etkinlik ortamlarına teknik geziler düzenlemek ve düzenlenmesine destek olmak.

Mimarlık alanındaki gelişmeleri takip etmek üzere konu ile ilgili seminerler, konferanslar ve söyleşiler düzenlemek.

Mimariye ilgi duyan öğrencilerin farklı bakış açılan kazanmalarını sağlayacak film ve video gösterileri düzenler.

Öğrencileri tanıştırma ve kaynaştırma amacına yönelik olarak tanışma toplantısı, mimarlık alanında fikir alış verişi amaçlı öğrenci toplantıları, yarışmalar, turnuvalar ve bölüm içi spor aktiviteleri düzenlemek.

Mimarlık öğrencilerinin eğitimlerini tamamladıktan sonra mesleğini nitelikli ortamlarda yapabilmeleri için iş edinme ve geliştirme amaçlı kariyer etkinlikleri düzenlemek ve düzenlenmesine destek olmak.

Lisans ve lisansüstü farklı sınıf düzeyindeki öğrencilerin Bursa kentine, üniversitemize, bölümümüze, mimarlık eğitimine ve derslere uyum sağlama konusundaki sorunlarını çözmelerine yardımcı olmak.

Mimarlık eğitiminde ders amaçlı konularda özellikle mimarlık alanında bilgisayar programlarını öğrenme ve pekiştirmelerine destek olmak için eğitimler düzenlemek.

 

Geleneksel Etkinliklerimiz:

UMİT’le İlk Baretim

Uzun Lafın Kesiti

Gel Tanışalım

Beton Atölyesi

Bilgisayar Programı Eğitimleri

Teknik Geziler

 

Yönetim & Organizasyon:

UMİT’ te hiçbir ekip üyesinin sınırlandırılmış görevi yoktur. Yönetim kuruluna ait çalışmalar ekip üyelerinin iş bölümüne ve dayanışmasına aittir.

 

UMİT’in yönetim kurulunda her dönemden öğrenci bulunmaktadır. Topluluğun başkan ve başkan yardımcılığı görevleri okulumuzun 3. sınıfları tarafından yapılmakta ve bu öğrenciler 4. sınıfa geçtiklerinde görevlerini alt dönemdeki yönetim kuruluna dahil olan ekip arkadaşlarına devretmektedir. UMİT’in sahip olduğu bu yönetim geleneği ile birlikte 2018 yılından bugüne ve geleceğe, heyecanlı ve istekli öğrencilerimiz tarafından topluluğumuz etkinliklerine devam etmektedir.

 

Yürütme Kurulu 2022/2023


Ceren Dalgıç - Başkan

Altuğ Özkan - Başkan Yrd.

Arda Aytekin

Ebru Yıldız

Ezgi Özkan

Fadime Demirel

Serhat Özdemir

Zübeyir Doğan

 

 

 

 

Resmi Web Sitesi:

http://uludagmimarliktoplulugu.home.uludag.edu.tr/

İletişim Adreslerimiz:

E. posta: uludagmimarliktoplulugu@uludag.edu.tr

 

Sosyal Medya Hesaplarımız:

Instagram: uludagmimarliktoplulugu

https://www.instagram.com/uludagmimarliktoplulugu/

 

Twitter: uludagmimarlar

https://twitter.com/uludagmimarlar 

 

Linkedin 

https://www.linkedin.com/in/uluda%C4%9F-%C3%BCniversitesi-mimarl%C4%B1k-toplulu%C4%9Fu-aa5567258

 

 

 

 

Anasayfaya Dön

İçerik Oluşturma Tarihi : [22-Haz-2022 07:38]

İçerik Son Değişiklik Tarihi : [06-Nis-2023 16:46]

İçerik Görüntüleme : [3.737]