Mennan Pasinli Atçılık MYO'nun atlı kortejinden Nevruz Kutlamasına Destek
 Mennan Pasinli Atçılık MYO'nun atlı kortejinden Nevruz Kutlamasına Destek

BUÜ NEVRUZ KUTLAMASI ETKİNLİĞİNE ATLARIMIZLA  DESTEK VERDİK

Baharın gelişi ve Türklerin yeniden uyanış günü olarak kabul edilen Nevruz Bayramı, Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Türk Devletleri ve Akraba Toplulukları Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin (TÜDAM) düzenlediği program ile kutlandı.

Mennan Pasinli Atçılık MYO'nun atlı korteji ile destek verdiği etkinlik, Görükle Kampüsü’ndeki Atatürk Anıtı’nın önünde düzenlenen saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Açılış töreninin ardından katılımcılar Mehter ekibinin öncülük ettiği ve atlarımızın da  korteji ile programın düzenleneceği alana geldi.

TÜRK DÜNYASI ÜNİVERSİTELERİYLE İLİŞKİLER GELİŞMEYE DEVAM EDİYOR

Türk devletlerinin kardeşliğinin geliştirilmesi noktasında herkese büyük sorumluluklar düştüğünün altını çizen Rektörümüz Prof. Dr. Ferudun Yılmaz; “YÖK, kardeş ülkelerin üniversitelerinin daha sıkı iletişim halinde olmaları için çok sayıda organizasyona imza atıyor. Bursa Uludağ Üniversitesi olarak bizler de bu programlara çok daha duyarlı davranıyor ve katılmaya özen gösteriyoruz. Üniversite olarak her yıl bir Türk dünyası üniversitesi ile ortak programlara imza atmaya çalışıyoruz. Aynı zamanda üniversitemizdeki öğrencilerimizin yüzde 10’u bizim misafir öğrenci dediğimiz yabancı öğrencilerden oluşuyor. Bu öğrencilerimizin de ciddi bir kısmı Türk dünyasından geliyor. Üniversitemizdeki topluluklarımızın içerisinde de kıymetli bir yer tutuyorlar. Bugün düzenlenen organizasyonda emeği geçen herkesi tebrik ediyorum. Nevruz Bayramı’nın üniversitemize, ülkemize ve tüm insanlığa hayırlar getirmesini diliyorum” açıklamasında bulundu.

Azerbaycanlı öğrencilerin hazırladığı semeni sepetini Rektör Yılmaz’a takdim etmelerinin ardından nevruz ateşinden atlama ve demir dövme geleneklerinin de yerine getirildiği program, protokolün Mediko Binası önündeki öğrenci topluluk stantlarını ziyaret etmesiyle sonra erdi.

 

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Güncel Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [25-Mar-2024]

Haber Görüntüleme : [70]