İnegöl Meslek Yüksekokulu’nda 21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü Etkinliği

İnegöl’ün değerli protokolü; İnegöl Kaymakamı Sayın Eren Arslan, Ak Parti Bursa Milletvekili Sayın Ayhan Salman, İnegöl Belediye Başkanı Sayın Alper Taban, İnegöl Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Sayın Hikmet Sami Yıldırımhan,  İnegöl İlçe Milli Eğitim Müdürü Sayın Halil İbrahim Zengin ve şube müdürlerimiz, İnegöl Halk Eğitim Merkezi Müdürü Sayın Ömer Göktürk, Ak Parti İnegöl İlçe Başkanı Mustafa Durmuş, Bursa Büyükşehir Belediyesi ve İnegöl Belediyesi meclis üyeleri, çok değerli hayırseverlerimiz, İnegöl İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün organize ettiği ve Bursa Uludağ Üniversitesi, İnegöl Meslek Yüksekokulu’nda gerçekleştirilen 21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü Etkinliği’nde özel öğrencilerimizle bir araya geldi. Bursa Uludağ Üniversitesi, İnegöl Meslek Yüksekokulu, Çocuk Gelişimi Programı koordinatörlüğünde, İnegöl Kaymakamlığı, İnegöl İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, İnegöl Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ortaklığı ve hayırseverlerimizin katkılarıyla geliştirilen ve yürütülen, “Artı Bir Üniversite Modeli”ni yerinde incelediler. Milli Eğitim Bakanlığı, Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü tarafından Ankara’da düzenlenen, 2024 Hayat Boyu Öğrenme Zirvesi’nde “En Nitelikli Uygulama” ödülü alan bu çalışma için tebriklerini ilettiler. Modeli himayelerine alan İnegöl Meslek Yüksekokulu Müdürümüz Prof. Dr. Hikmet Sami Yıldırımhan emeği geçen herkese teşekkür etti ve bu önemli misyonun çok değerli olduğunu ifade etti. Modeli geliştiren Öğr. Gör. Emre Bozdemir ise bu tarz çalışmaların sürdürülebilir olmasının önemine dikkat çekti. 21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü münasebetiyle özel öğrencilerimizi yalnız bırakmayan değerli protokolümüze çok teşekkür ederiz. Bu uygulanabilir ve nitelikli modelin tüm üniversitelerimizde uygulanması, yaygınlaşması ve çok daha fazla özel gereksinimli bireyin faydalanması ümidiyle.

Haber Tarihi : [25-Mar-2024]

Haber Görüntüleme : [65]