Teknik Bilimler MYO Bilgisayar Programcılığı Öğrencileri “Google Yolculuğu ve Yapay Zeka” Seminerine Katıldı

Bilgisayar Programcılığı Programı öğrencilerinin kariyer gelişimi, dünyadaki teknolojik gelişmeleri takip etmek ve motivasyonlarını arttırmak amacıyla 20.12.2023 tarihinde İktisat Fakültesi Erhan Kotar Salonunda bir seminer yapıldı. Kanada Google’da Web Developer olarak Yapay Zeka departmanında çalışan, Teknik Bilimler MYO, Bilgisayar Programcılığı Programından mezun olan öğrencimiz Refik Can Bozkurt “Google Yolculuğu ve Yapay Zeka” konulu sunumunda kendi başarı hikayesini ve deneyimlerini paylaştı. Aynı zamanda Google’ın Yapay Zeka robotu Google Bard yazılımı hakkında önemli bilgiler aktardı. Google Bard yazılım ekibinde yer alan öğrencimiz test aşamasında olan Yapay Zeka robotunun Chat GPT’ye rakip olduğunu ve kütüphanesinin çok daha geniş yelpazeye sahip olduğunu vurguladı.

Refik Can Bozkurt Bilgisayar Programcılığında öğrenciyken yazılım konusunda alt yapısını oluşturduğunu ve kendisini yazılım konusunda sürekli geliştirdiğini anlattı. Kanada Google’da yazılım projelerinin nasıl geliştirildiğini ve yazılım testlerinin nasıl yapıldığını, Google’da çalışma şartları ve Google Akademi’nin çalışanlara sunduğu imkanları öğrencilerimize aktardı. Mezun öğrencimiz başarı hikayesinde kendisinin birçok yazılım projesi geliştirdiğini, çok sıkı çalıştığını ve başarıya ulaştığını belirtmiştir.  Mezun ve yazılım sektöründe başarılı olmuş öğrencimiz seminere katılan öğrencilerimizin motivasyonunu arttırmıştır. Kendisine teşekkür ederiz.

Haber Tarihi : [21-Ara-2023]

Haber Görüntüleme : [231]