Harmancık MYO Öğrencileri 20. Uluslararası İstanbul Gastronomi Günleri
 Harmancık MYO Öğrencileri 20. Uluslararası İstanbul Gastronomi Günleri

Dünya Aşçılar Birliği (WACS) tarafından 'Kıtalar Arası' unvanı alan; Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri, 30 farklı ülkeden 78 farklı kategoride 1.500 yarışmacı ve 70 özel jürinin katılımıyla 13-16 Aralık 2023 tarihileri Tuzla Marina’da düzenlendi.

20. Uluslararası İstanbul Gastronomi Günlerinde Bursa'da aşçılık alanında üniversite düzeyinde tek eğitim veren Bursa Uludağ Üniversitesi Harmancık Meslek Yüksekokulu’nun Aşçılık programı öğrencileri, katıldıkları dört farklı kategoride; ‘En İyi Üniversite Ekip’ yarışmasında Rıza BABAZADE-İlyas ÇAKIR ve Ufuk UFE (üç adet altın madalya+ 1.lik Kupası),

Üniversite düzeyi ‘Modern Türk Mutfağı Ekip’ yarışmasında Aybüke BEKLİYEN-Elif Sena ABBAK ve İyas KARADAĞ (Üç adet altın madalya+ 3.lük Kupası),

Üniversite düzeyi ‘Balık’ yarışmasında Taner DOĞAN gümüş madalya,

Üniversite düzeyi ‘Restoran Tatlı Tabağı’ yarışmasında ise Fatma BAYRAM, bronz madalya kazanıp, Bursa ilini ve Bursa Uludağ Üniversitesini gururla temsil ederek yarışmada akıllara kazınacak izler bıraktılar.

Gastronominin kalbinin attığı bu organizasyonda dikkat çeken bir olay ise Bursa Uludağ Üniversitesi aşçılık programı öğrencilerinin katıldıkları ekip yarışmaları oldu.

Ekipte yarışan öğrenciler altın madalya derecesine sahip tabak yapmalarının yanı sıra EN İYİ ÜNİVERSİTE kategorisinde en iyi tabağı çıkararak 1.lik Kupasını ve Üniversite düzeyi ‘Modern Türk Mutfağı Ekip’ yarışmasında kategorinin en iyi 3. Tabağını çıkararak da 3.lük Kupasını aldılar. Toplamda sekiz Madalya ve iki kupa ile dönen öğrenciler, Bursa ilini ve Bursa Uludağ Üniversitesi ismini gastronomi alanında tüm dünyaya ispatlamış oldular.

Öğrencilerin yarışmaya hazırlanması için Aşçılık Programı Öğr. Gör. Fatih YILDIRIM  ve Öğr. Gör. Erdoğan BOZAN hocalarımız başta olmak üzere, Harmancık MYO sekreterliği ve idari akademik tüm kurum personellerine, okul-sektör işbirliği çerçevesinde eğitimini yapmayı amaç edinen ve bu doğrultuda başta Bursa Uludağ Üniversitesi Rektörlüğü’ne, Bursa Uludağ Üniversitesi Güçlendirme Vakfına, Bursa merkezi ve yerel yönetimlerine - Harmancık Kaymakamlığı, Harmancık Belediyesi ve esnafına- Özen gross market’e-Bursa Aşçılar Derneği’ne-Bonna tabak ve diğer dış paydaşlara da desteklerinden dolayı teşekkür ederiz.

Başarı, ekip işidir.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Güncel Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [20-Ara-2023]

Haber Görüntüleme : [175]