YÜKSEKOKUL MÜDÜRÜ PROF. DR. HASAN BASRİ ÖCALAN SÜLEYMAN ÇELEBİ VE MEVLİT GELENEĞİ SEMPOZYUMU’NDA “VAKIF KÜLTÜRÜ VE MEVLİT” HAKKINDA BİLGİ VERDİ
 YÜKSEKOKUL MÜDÜRÜ PROF. DR. HASAN BASRİ ÖCALAN SÜLEYMAN ÇELEBİ VE MEVLİT GELENEĞİ SEMPOZYUMU’NDA “VAKIF KÜLTÜRÜ VE MEVLİT” HAKKINDA BİLGİ VERDİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve UNESCO tarafından 2022 yılının ‘Süleyman Çelebi Yılı’ ilan edilmesi nedeniyle Kültür ve Turizm Bakanlığı, Atatürk, Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu (AYK), Türk Dil Kurumu (TDK), Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Bursa Uludağ Üniversitesi işbirliğinde Süleyman Çelebi ve Mevlit Geleneği Sempozyumu 16-18 Eylül 2022 tarihleri arasında düzenlendi. Sempozyum, Süleyman Çelebi’nin Çekirge’deki türbesinde yapılan anma töreni ile başladı. Anma törenine Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Türkiye Bilimler Akademisi Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Şeker, Bursa Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, Bursa Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arif Karademir, BUÜ öğretim üyesi ve program koordinatörü Prof. Dr. Bilal Kemikli ile BUÜ öğretim üyesi İznik Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Hasan Basri Öcalan da katıldı.

İki gün süren sempozyum etkinlikleri kapsamında Ulu Camide Cuma Namazı öncesinde mevlit okunurken, Atatürk Kongre Kültür Merkezi Orhangazi Salonu girişinde Süleyman Çelebi Resim Sergisi açıldı. Serginin ardından başlayan sempozyumun açılış törenine Bursa Valisi Yakup Canbolat, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Türk Dil Kurumu Başkanı Prof. Dr. Gürer Gülsevin, Türkiye Bilimler Akademisi Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Şeker, TÜRKSOY Genel Sekreteri Sultan Raev, BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, BTÜ Rektörü Prof. Dr. Arif Karademir ile akademisyenler katıldı.

Sempozyum açılış konuşmasında Bursa Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz “Bursa’nın en köklü üniversitesi olarak özellikle sosyal bilimler alanında Bursa’nın kültür ve sanat hayatında ihtiyaç duyduğu her noktada olmaya çalıştıklarını” söyledi. “Üniversite bünyesinde 2007 ve 2009 yıllarında yine Süleyman Çelebi Sempozyumu düzenlediklerini” hatırlatan Kılavuz, “Bu tip hizmetlerin kolay olmadığını arkasında yıllar öncesinden başlayan çalışmalar olduğunu” kaydetti.

Sempozyuma çok sayıda yerli ve yabancı akademisyen konuşmacı olarak katılırken, İznik Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Hasan Basri Öcalan da “Vakıf Kültürü ve Mevlit” hakkında katılımcılara detaylı bilgi verdi.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Güncel Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [28-Eyl-2022]

Haber Görüntüleme : [718]