İZNİK MESLEK YÜKSEKOKULU TARAFINDAN SAKARYA UYGULAMALI BİLİMLER ÜNİVERSİTESİNDE “TÜRK ÇİNİ VE SERAMİK SANATI TANITIMI” YAPILDI
 İZNİK MESLEK YÜKSEKOKULU TARAFINDAN SAKARYA UYGULAMALI BİLİMLER ÜNİVERSİTESİNDE “TÜRK ÇİNİ VE SERAMİK SANATI TANITIMI” YAPILDI

18 Mayıs 2022 tarihinde Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi’nin daveti üzerine “Uluslararası Gençlik Şöleni” kapsamında Meslek Yüksekokulumuz Çini Sanatı ve Tasarımı Programı tarafından “Türk Çini ve Seramik Sanatı Tanıtımı” yapıldı.

Program Başkanı Öğr. Gör. Mehmet Aras’ın koordinatörlüğünde, Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Ş.Selim Yazıcı ile birlikte “Çini Sanatı ve Tasarımı Programı” ve “Seramik ve Cam Tasarımı Programı” öğrencileri de bu etkinliğe katıldı.  

Uluslararası Gençlik Şöleni kapsamında Yüksekokulumuz standında  “Çini boyama atölye uygulamaları” yaptırarak Bursa Uludağ Üniversitesi İznik Meslek Yüksekokulu’nun ve İznik’in tanıtımı gerçekleştirildi.

Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık ve Rektör Yardımcıları başta olmak üzere, birçok üst düzey davetli bürokrat, yabancı uyruklu öğrenciler ve misafirler Yüksekokulumuz standını ziyaret etti. Ziyaretçilere Koordinatör Öğr. Gör. Aras ve Öğr. Gör. Yazıcı tarafından “çini yapımı” hakkında bilgi verildi.    

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Güncel Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [25-May-2022]

Haber Görüntüleme : [541]