TJK’dan Mennan Pasinli Atçılık MYO’ya önemli katkı
 TJK’dan Mennan Pasinli Atçılık MYO’ya önemli katkı

Türkiye Jokey Kulübü, Bursa Osmangazi Hipodromu'nda bulunan ve daha önce yarış atlarında kullanılan ‘Starting Box Makinesi’ni (At Yarışı Başlangıç Kapıları)’ Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Mennan Pasinli Atçılık Meslek Yüksekokulu’na hibe etti.

Sistemi kullanırken taşınmaya yardımcı olmak için mekanik direksiyon ve sürücü koltuğu da bulunan makinede traktör çekiş sistemi mevcut. Yarış başlangıç kapılarının eş zamanlı açılmasını sağlayan makine, yarış atçılığında büyük öneme sahip.

Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Kemal Yılmaz, Yarış Komiserler Kurulları tarafından her yıl belirli dönemlerde yapılan start denemeleri ile yarış atının starttan doğru ve olabildiğince zaman kaybetmeden çıkmasının prova edildiğini belirtti. Yılmaz, bu anlamda yarış atlarının Starting Box Makinesine alıştırılması ve başlangıç problemi olan atlara start deneme çalışmalarının ilerleyen dönemlerde sağlanacağı bilgisini verdi.

Okul Müdürü Prof. Dr. Türel ÖZKUL ise akademik personel tarafından start makinesine girme deneyimi olmayan tayların eğitilmesi ve bu konularda sorun yaşayan atlara da yeniden eğitim verilmesinin yanında, Mennan Pasinli Atçılık Meslek Yüksekokulu, Atçılık ve Antrenörlüğü Programı öğrencilerinin de uygulamalarla eğitim kalitesinin artmasının hedeflendiğini belirtti. Prof. Dr. Türel Özkul, Meslek Yüksekokulu Danışmanlar Kurulu bünyesinde yarış atı sektörü içerisinde yer alan paydaşları olan Türkiye Jokey Kulubü temsilcilerine yapıcı katkılarından dolayı teşekkür etti.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Güncel Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [08-Oca-2021]

Haber Görüntüleme : [1.178]