ATLARIMIZ YUVALARINA DÖNDÜ

Önceki hafta Yolçatı mevkiinde henüz belirlenemeyen bir sebeple çıkan, daha sonra üniversitemize sıçrayarak ağaçların ve tarlaların yanmasına sebeb olan yangın atçılık uygulama çiftliğimizi de etkilemişti.Yangın sebebiyle tüm atlarımızı bir geçici olarak Yolçatı'da bulunan özel bir at çiftliğine ve at hastanesine sevk etmiştik. Böylelikle atlarımızın sağlık ve bakım süreçlerini bu olumsuz süreçte başarıyla tamamladık. Bundan sonraki süreçte yangın faciasından etkilenen atçılık uygulama çiftliğimizdeki padoklarımız, sulama sistemlerimiz ve yonca depolarımız için ıslah çalışmaları, orman yollarının açılması, zarar gören alanların iyileştirilmesi ve yeşil alanların yeniden üniversitemize kazandırılması için daha çok çalışacağız.

Bu süreçte Nilüfer’in Yolçatı mevkiinde çıkan ve kampüsümüze sıçrayan yangın felaketinde her zaman yanımızda olan ve desteklerini esirgemeyen başta üniversite yönetimimiz olmak üzere, tüm paydaşlarımıza çok teşekkür ediyoruz.Böylesi felaketlerin bir daha yaşanmaması adına tedbirlerimizi artıracağımızı beyan ediyor, şehrimizin akciğerleri konumundaki ormanlarımızdan yanan her bir ağacın yerine yenisini dikeceğimize söz veriyoruz.

Haber Tarihi : [16-Tem-2024]

Haber Görüntüleme : [63]