Gemlik Askeri Veteriner Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı'nı öğrencilerimizle ziyaret ettik.
 Gemlik Askeri Veteriner Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı'nı öğrencilerimizle ziyaret ettik.

Gemlik Askeri Veteriner Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı'nı öğrencilerimizle ziyaret ettik. 

Düzenlenen teknik gezide Gemlik ilçesindeki Askeri Veteriner Okulu ve Eğitim Merkezi'nde özel olarak yetiştirilen , Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK), yüksek nitelikli at terbiyesi, engel atlama, üç günlük yarışma ve atlı dayanıklılık müsabakalarına katılabilecek özellikteki "spor atlarını" ile temsil görevlerini icra edebilecek "tören atlarını" öğrencilerimizle yakından tanıdık.Kapalı manejde (at eğitimi ve bu eğitimin yapıldığı yer) eğiticilerinin gözetiminde çılbır, kulvar ve jimnastik eğitimlerine tabi tutulan atlar hakkında yetkili askeri personel tarafından öğrencilerimiz bilgilendirildi.

Ayrıca binicilik faaliyetlerinde yurt dışına bağımlılığı azaltmak ve Türkiye'de yüksek nitelikli milli bir at ırkı oluşturmak amacıyla 1999 yılında başlayan çalışmalar sonucu 2011'den itibaren merkez bünyesinde yetiştirilen  "Gemlik atı" hakkında bilgilendirildik. Bilindiği üzere Gemlik Askeri Veteriner Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı bünyesindeki At Üretim ve Eğitim Tabur Komutanlığı, "Türkiye'nin sistemli bir şekilde spor atı yetiştiren ve eğiten tek kurumu" konumunda bulunuyor. Teknik gezimizde ayrıca yetiştiriciliği yapılan Gemlik ırkı ata ilaveten Friesian ırkı tören atlarını da öğrencilerimize tanıtma fırsatı bulduk.

Gemlik Askeri Veteriner Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı bünyesindeki atçılık faaliyetleri ile ilgili sergi salonu ve müze ziyaretimizle teknik gezimizi tamamladık.

Gemlik Askeri Veteriner Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanı Tank Albay Kıvanç KERPİŞÇİ olmak üzere, bizlerle yakından ilgilenen tüm komutanlarımıza ve askeri personelimize teşekkür ediyoruz.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Güncel Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [22-Ara-2022]

Haber Görüntüleme : [1.757]