Dünya Matematik Günü Etkinliği

Dünya Matematik Günü bölümümüzdeki etkinliklerle coşku içinde kutlandı.

Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile bölümümüz tarafından ortaklaşa olarak düzenlenen 14 Mart Dünya Matematik Günü etkinlikleri büyük bir coşku içinde kutlanmıştır. Etkinliklerimiz, Bursa ili genelinde 5 farklı ilkokul, 5 farklı ortaokul ve 5 farklı liseden öğrenci ve öğretmenlerimizin katılımı ile gerçekleştirilmiştir. Etkinlik kapsamında takip edilen akış programı aşağıda verilmiştir. Program aynı zamanda çevrimi içi olarak canlı yayınlanmış ve istekli matematik severlerin katılımı sağlanmıştır. Etkinliklerimize Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğünü temsilen Şube Müdürlerimiz Sayın Mahmut KARAKAYA, Sayın Ömer KARACA ve Sayın Müştak GENCER katılmıştır. Resfebe yarışmasına katılan ekiplerin hazırladığı resfebeler 15-23 Mart 2023 tarihleri arasında bölümümüz sergi alanında sergilenecektir.

1. Etkinlik açılışı.
  2. MEB Okullar Resfebe Yarışması.
  3. Konuşmacı: Basri ÇELİK

Konu: Osmanlı’nın Son Dönemlerinde Geometri Öğretimi.

1. Jüri Değerlendirmeleri
  2. Matematik Topluluğu Öğrenci Konuşmaları

1. Konuşmacı: Prof.Dr.Musa DEMİRCİ

Konu: Pi ve Matematik.

1. Resfebe yarışması sonuçlarının açıklanması.
  2. Kapanış.

Etkinlik Organizatörleri: Basri ÇELİK, BUÜ Matematik Bölümü adına.

İbrahim Halil DEMİR, Bursa İl MEM Ar-Ge Birimi adına.

Haber Tarihi : [17-Mar-2023]

Haber Görüntüleme : [1.257]