ÇİFT ANADAL VE YANDAL PROGRAMLARI

 

Çift Anadal (ÇAP), başarı şartını ve diğer koşulları sağlayan öğrencilerin aynı yükseköğretim kurumunun iki diploma programından eş zamanlı olarak ders alıp, iki ayrı diploma alabilmesini sağlayan programdır. Örneğin, Maliye bölümünde öğrenim gören bir öğrenci bu program sayesinde Hukuk Fakültesinden dersler alıp diploma alabilmektedir. Hukuk Fakültesi öğrencisi de Maliye bölümünden dersler alarak Maliye bölümünden diploma alabilmektedir. Öğrencilerimizin hangi programlarda ÇAP yapabilecekleri yıldan yıla değişebilmektedir.

Yandal, bir diploma programına kayıtlı öğrencinin öngörülen şartları taşıması kaydıyla, aynı yükseköğretim kurumu içinde başka bir diploma programı kapsamında belirli bir konuya yönelik sınırlı sayıda dersi almak suretiyle, diploma yerine geçmeyen bir belge (yandal sertifikası) alabilmelerini sağlayan programdır.

Çift Anadal ve Yandal programlarının başvuru şartları, başvuru tarihleri ve kontenjanları belirli tarihlerde üniversite web sitesinden duyurulmaktadır. Örnek olması açısından Üniversitemiz Öğrenci İşleri Daire Başkanlığının 24 Haziran 2022 tarihli Çift Anadal ve Yan Dal Program Kontenjanları ve Başvuru Koşulları (2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılı) Başlıklı Duyurusuna bakılabilir (Yıldan yıla değişiklikler olabileceğini gözönünde bulundurunuz). 

Bursa Uludağ Üniversitesi Önlisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Anadal ve Yan Dal Yapılması Esaslarına İlişkin Yönerge için TIKLAYINIZ.

Anasayfaya Dön

İçerik Oluşturma Tarihi : [18-Eki-2021 12:22]

İçerik Son Değişiklik Tarihi : [05-Eki-2022 12:05]

İçerik Görüntüleme : [6.492]