Bölümümüz Öğrencileri Tarafından Geliştirilen Kolay Üretilebilir Solunum Cihazı "ULUVENT"
 Bölümümüz Öğrencileri Tarafından Geliştirilen Kolay Üretilebilir Solunum Cihazı

COVID-19 salgını çerçevesinde solunum cihazlarının yetersiz kalmasıyla dünya üzerinde oluşan kriz sebebiyle solunumun pandemi durumlarında ne kadar önemli olduğu anlaşılmıştır. Bu sebeple sosyal sorumluluk ve dayanışma adına Bursa Uludağ Üniversitesi Makine Mühendisliği ve Elektrik Elektronik Mühendisliği öğrencileri tarafından Altuğ Bakırcı, Mehmet Emin Çelik, Tugay Doğan ve Burakhan Doğan adlı öğrencilerin emekleri ve Elektromobil Öğrenci Topluluğu desteğiyle “ULUVENT” adında düşük maliyetli ve kolay üretilebilir solunum cihazı geliştirdi. Cihazın akut solunum sıkıntısı çeken hastalara ve acil durum birimlerinde kullanılması amaçlanıyor.

Cihaz 4,5 kg civarındaki ağırlığı, batarya desteğiyle sarjlı olarak kullanımı, basit arayüz ve ayar mekanizması, dik ve yatay kullanımı ve 30x20x25 cm ebatlarıyla kompakt bir yapı sunuyor. Uluvent tidal hacim, BPM, I/E oranı ve I süresi gibi kritik değerlerin ayarlanmasıyla yarı profesiyonel bir cihaz olarak kendini gösteriyor.

Haber Tarihi : [07-Tem-2020]

Haber Görüntüleme : [2.611]