Pearson Kütüphane Erişimi (E-Kitap Veritabanı) Deneme Erişimine Açılmıştır.

Deneme Erişim Bitiş Tarihi: 10 Aralık 2017

Kampüs İçi Erişim  Kampüs Dışı Erişim  Başlangıç Rehberi

Hakkında:

Pearson Kütüphane Erişimi ; VitalSource Türkiye temsilcisi Çağlayan Kitabevi ve Pearson Türkiye’nin ortak çalışmaları sonucunda Pearson ders kaynakları’nın erişime sunulması hizmetidir. Top 100 kitap dışındaki 2000'e yakın kitap bu kütüphane erişimi sayesinde erişilir durumdadır.

Deneme erişimi sürecince her bir kitaba aynı anda 3 kullanıcı erişebilmektedir.

Kullanıcı, açmış olduğu her bir kitaba 24 saat süreyle erişebilir. 24 saatin sonunda sistem otomatik olarak kitabı kullanıcıdan alır. 24 saat sonrasında kullanmaya devam etmek isteyen kullanıcıların kitabı tekrardan aktif duruma getirip açması gerekmektedir.

Kitabın Aktif Duruma Getirilmesi ve Açılması

1. Öncelik açmak istediğiniz kitabın altında bulunan “Select to activate” butonuna tıklamanız gerekmektedir.

2. “Select to activate” butonuna tıkladıktan sonra aynı yerde “Launch” butonu aktif olmaktadır.

3. “Launch” butonuna da tıkladıktan sonra kitabınızı açma aşamasına geçeceksiniz.

Bu aşamada sistem size aşağıdaki gibi 2 seçenek sunmaktadır;

1. Email adresiyle platforma kayıt olmak… Normal şartlarda kaynakların kullanımı sadece kütüphane ağı içerisinde YA DA (ekutuphane.uludag.edu.tr) üzerinden olmaktadır. Lakin siz kitabı açma aşamasında platforma kurumsal e-mail adresinizle (@uludag.edu.tr ya da @ogr.uludag.edu.tr) kayıt olarak, kitabınızı kütüphane ağı dışında, telefonunuzda, tabletinizde, masaüstü veya dizüstü bilgisayarınızda online veya offline olarak kullanabilirsiniz. Kütüphane ağı dışında mobil cihazlardan erişmek için Apple Store veya Google Play’den (mobil işletim sisteminize göre) “Bookshelf” uygulamasını indirmeniz gerekmektedir. Sonrasında yukarıda belirtilen (email adresiyle platforma kayıt olmak…) kayıt aşamasında belirlediğiniz email adresi ve şifreyle Bookshelf’ e girip kitabınızı kullanabilirsiniz.

Dizüstü ve masaüstü cihazlarınız için de www.vitalsource.com/download adresinden işletim sisteminize uygun programı indirip yüklemeniz gerekmektedir. Sonrasında yine yukarıda belirtilen (email adresiyle platforma kayıt olmak…) kayıt aşamasında belirlediğiniz email adresi ve şifreyle Bookshelf’ e girip kitabınızı kullanabilirsiniz.

b. “No thanks, I’ll skip this step” ile direkt kitabı açma… Bu seçenek ile herhangi bir kayıt işlemine girmeden direkt kitabı açarsınız.

Not: Öğrenci numaranız ile başlayıp @ogr.uludag.edu.tr uzantısı ile devam eden mail adresi tüm öğrencilerimize (önlisans, lisans, yüksek lisans, doktora) tanımlanmıştır. Üniversitemiz ana web sayfasında sağ üstte bulunan Hızlı Menü başlığına tıkladığınızda karşınıza gelen Öğrenci Mail linkinden otomasyon şifrenizle erişebilirsiniz.

Anasayfaya Dön Güncel Duyurular

İçerik Ekleme Tarihi : [16-Eki-2017]