Hiperkitap (Türkçe e-kitap) Veritabanı Erişimi
2019 yılı başı itibariyle aboneliği sonra eren HiperKitap (Türkçe e-Kitap) Veritabanı'na 2019 yılı Temmuz ayı itibariyle 2019 yılı sonuna kadar tekrar abonelik yapılmıştır.

Hiperlink tarafından geliştirilmiş Türkiye’nin ilk ve tek Türkçe e-kitap veritabanıdır. Hiperkitap’ta; tarihten edebiyata, matematikten felsefeye, hukuktan mühendisliğe birçok konu başlığı altında 300’ ü aşkın yayınevinin 20.000’e yakın e-kitabı bulunmaktadır. Hiperkitap; atlaslar, sözlükler, ansiklopediler gibi danışma kaynaklarını da içermektedir. Önde gelen üniversitelerin akademik yayınları da Hiperkitap’ta yer almaktadır. Kullanıcılar; Hiperkitap ‘ta bulunan 15.000’den fazla e-kitabı online olarak görüntülemenin yanı sıra bilgisayarlara, android ve IOS destekli cihazlara ödünç alabilmektedirler. Böylece internet erişimine ihtiyaç duymadan e-kitaplardan yararlanabilmektedirler. “My library” özelliğiyle Hiperkitap’ta kendi kütüphanelerini oluşturarak e-kitap sayfalarında notlar alabilmekte, günlük 60 sayfaya kadar çıktı alıp paylaşabilmekte, farklı formatlarda atıf verebilmektedirler.

Not: Hiperkitap koleksiyonundaki kitapları masaüstü ve dizüstü bilgisayarınıza indirebilmek için MyEbscoHost da oturum açmanız ve bilgisayarınıza Adobe Digital Edition yüklemeniz gerekmektedir.

Hiperkitap koleksiyonundaki kitapların mobil cihazınızda görüntülenmesi ve okunabilmesi için uygulama marketlerinden Bluefire Reader uygulaması (ücretsiz) indirilmesi gerekmektedir. Bluefire Reader uygulaması ile indirdiğiniz/ödünç aldığınız e-kitapları, ödünç aldığınız süre boyunca internet bağlantısı olmaksızın istediğiniz zaman okuyabilirsiniz.

 

   Kampüs İçi Erişim   Kampüs Dışı Erişim  E-Kitap PDF Kaydetme Kılavuzu (Video)  EKitap İndirme-Ödünç Alma Kılavuzu  Mobil Cihaz Kullanım Kılavuzu

Anasayfaya Dön Güncel Duyurular

İçerik Ekleme Tarihi : [05-Tem-2019]

Duyuru Görüntüleme : [1.378]