İşletme Yönetimi Programı

Program dersleri ve ders içerikleri için tıklayın. 


VİZYON 
Yetiştirdiği öğrenciler aracılığı ile öncelikle işletme bilim dalına katkı sağlayan, işletmelerin beklentilerine uygun bilgi ve becerilerle donanmış, evrensel işletme meslek ahlakına sahip, örnek ve öncü bir program olmak, hedefi kalifiye ara eleman olarak işletmelerde çalışmak olan nitelikli öğrenciler tarafından tercih edilen bir program olmaktır. 

MİSYON
Ulusal ve bölgesel iş dünyasına donanımlı, girişimci ve araştırıcı niteliklere sahip ara elemanlar yetiştirmek, işletme bilimine akademik anlamda katkıda bulunacak bilimsel çalışmalar ve projeler üretmek, elde edilen sonuçları da işletmelerle paylaşmaktır. 

GENEL BİLGİLER 
İşletme Yönetimi programı okulumuzda iktisadi ve idari programlar başkanlığına bağlı olarak eğitim vermektedir. Programımız öğrencilerimize genel işletmecilik formasyonuna uygun teorik ve uygulamalı eğitim vermektedir. Uygulamalı eğitimlerimiz ders müfredatına uygun dönem içinde gerçekleştirilen işletme eğitim gezileri ayrıca öğrencilerimizin yapmak zorunda oldukları staj çalışmalarından oluşmaktadır.

Zorunlu staj uygulamalarımız 30 iş günü esasına dayalı olarak;

Karacabey ve Bursa bölgesinin saygın ve kurumsal yapıya sahip işletmeleri olan;
Sütaş, Nestle, Trakya Birlik, Tat, Ülker Golf, Matlı A.Ş., Penguen, Coca-Cola, Renault, Fiat, B-Plas, Mako gibi kurumsallaşmış bünyeleri bulunan özel sektör üretim işletmelerinin yönetim departmanlarında, Garanti, Akbank, Vakıfbank, Halkbank başta olmak üzere banka bölge müdürlükleri ve şubelerinde son olarak da yine başta Karacabey olmak üzere konusunda uzman olan Mali Müşavir'lerin yanında gerçekleştirilmektedir.

İşletme Yönetimi programından mezun olan öğrenciler Dikey Geçiş Sınavı'na (DGS) girerek Lisans bölümlerine ve ayrıca açık öğretim fakültelerinin ilgili bölümlerine 3. sınıftan itibaren devam edebilmektedirler. Mezun öğrencilerimiz mezuniyetlerinden sonra eğer çalışma yaşamına atılacaklar ise o takdirde de staj yaptıkları işletme ve kurumlar başta olmak tüm işletmeler de rahatlıkla iş bulabilmektedirler. İşe alımlarda KMYO ve işletme programı mezunları ara eleman istihdamında özellikle tercih edilmektedirler.

İşletme Yönetimi programının öğretim dili Türkçe'dir. Programın normal öğretim süresi iki akademik yıldır. Program öğrencilerini ÖSYM'nin YGS-6 puan türüne göre almaktadır.

Öğretim Elemanları

Doç. Dr. Duygu ACAR ERDUR (Program Başkanı-Bölüm Başkanı)

Öğr.Gör.Dr. Neslihan KIZILER

Öğr.Gör. Gazanfer ERBAŞLAR

 

 

 

Anasayfaya Dön

İçerik Oluşturma Tarihi : [07-Eki-2019 20:29]

İçerik Son Değişiklik Tarihi : [07-Ara-2023 12:36]

İçerik Görüntüleme : [15.461]