Bilgisayar Programcılığı Programı

Program dersleri ve ders içerikleri için tıklayın. 


Misyonu
Mesleki ahlaka sahip, bilimde çağdaş teknolojik gelişmelere açık, kendine inanan ve güvenen, uluslararası düzeyde teorik ve uygulamalı bilgi ile donatılmış, yazılım ve bilişim teknolojileri alanında yüksek nitelikli kaliteli ara elemanlar yetiştirmektir.

Vizyonu
Yazılım geliştirmenin önemini kavratan, bilgisayar programlama düzeyini yükselten, dünya standartlarında bilgi ve kariyer kazandıran, mesleki alanda yeterli yabancı dil becerisini geliştiren, işletmelerimizin ulusal ve uluslararası rekabeti için stratejik insan kaynağı oluşturan bir program olmaktır.

Genel Bilgiler
Bilgisayar Programcılığı Programı, 2002-2003 eğitim-öğretim döneminde, 4702 Sayılı Kanuna bağlı olarak mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarından meslek yüksekokullarına sınavsız geçiş uygulaması çerçevesinde Karacabey Teknik Lise ve Endüstri Meslek Lisesi ile ilişkilendirilerek açılmıştır.

Bilgisayar Programcılığı Programı'na ÖSYM tarafından YGS-1 puan türüne göre öğrenci yerleştirilmektedir.

Program 2011 yılında kurulan Bilgisayar Teknolojileri Bölümü'ne bağlanmıştır.

Bilgisayar Programcılığı Programı şu anda örgün öğretim olarak devam etmektedir. 

Programın müfredatını teorik ve uygulamalı dersler ile staj oluşturur. Öğrencilerimiz teorik dersleri sınıflarda, uygulamalı dersleri ise yüksekokulumuzdaki Bilgisayar Laboratuvarı I ve Bilgisayar Laboratuvarı II'de gerçekleştirirler. 

Bilgisayar Laboratuvarı I
Bilgisayar Laboratuvarı II

Programı başarı ile tamamlayan öğrenciler Bilgisayar Programcısı ünvanı ile mezun olmaktadırlar.

Mezunlarımız hemen hemen her alanda faaliyet gösteren orta ve küçük ölçekli kuruluşlarda Bilgisayar Programcısı, Yazılım Uzmanı, Uygulama Programcısı, Analist Programcı, Veritabanı Yöneticisi, Web Tasarımcısı, İnternet Programcısı, Yazılım Koordinatörü, Sistem Destek Elemanı, Bilgisayar Eğitmeni, Proje Yöneticisi olarak görev yapabilmektedirler. Bir kısım mezunlarımız da kendi şirketlerini kurmayı tercih etmektedirler.

Önlisans eğitimini başarı ile tamamlayan mezunlar, ÖSYM’nin yaptığı DGS'den (Dikey Geçiş Sınavı) yeterli puana sahip olmaları koşuluyla, üniversitelerin "Bilgisayar Mühendisliği", "Yazılım Mühendisliği", "Bilişim Sistemleri Mühendisliği", "Bilgisayar Sistemleri Öğretmenliği" ve "Bilgi Teknolojileri" bölümleri gibi 4 yıllık lisans programlarına dikey geçiş yapabilmektedirler.

Öğretim Elemanları:

Öğr.Gör. Ahmet DARTAR (Bölüm Başkanı, Program Başkanı)

Dr. Öğr. Üyesi Uğur Erkin KOCAMAZ

Öğr.Gör. Koray ÇOŞKUN (Müdür Yardımcısı)

 

Anasayfaya Dön

İçerik Oluşturma Tarihi : [07-Eki-2019 20:29]

İçerik Son Değişiklik Tarihi : [22-Ara-2023 07:56]

İçerik Görüntüleme : [15.795]